jabuka

Bolesti i lečenje jetre, bubrega i pankreasa

34 objave na ovoj temi

Doktore izvadio sam nalaze i oni mi pokazuju sledece (prikazacu samo analizu onih parametre koji su mi losi, dobre necu jer lose moram leciti): Sedimentacija 9 (normalno <7) , Neutofillni Granulociti # 2 (normalno 2.10 - 6.50) , Eozinofilni granulociti # 0.600 ( 0.000 - 0.400) , Neutrofilni granulociti % 36,7 ( 44 - 72 ) , Eozofilni granulociti % 10 ( 0,0 - 7,0 ) , MPV 11,70 (6,80 -10,0) , Distribucija trombocita 17,4 (12,0 -16,5), Urea 3,0 (3,2 - 7,4), ALT 62 (0,0 - 55), AST 40 (5 - 34).

Doktorka opste prakse mi je rekla na osnovu ovoga da imam alergiju neku, sto i ima logike jer vec duzi vremenski period cim ustanem moram da izduvam nos, imam napade kaslja. I tako mi se desava u toku dana da duvam nos, napadi kaslja, udjem iz hladne u toplu ili iz tople u hladno prostoriju pa se desi da mi izazove kasalj i brisanje nosa, to vec traje mesecima. Rekla mi je i da je moguce da imam infekciju neku na jetri ili sta vec. Poslala me je na bris grla i bris nosa, rezultati mi stizu za 5,6 dana i poslala me na infekrivno, doktor mi samo pipao preko stomaka jetru i rekao da vadim nove nalaze krvi za 10 dana i to je to.

Verovatno ce mi prepisati lekove neke, sto meni ne pada na pamet da pijem, i ovo sto sam isao na te preglede je cisto bilo da znam sta mi je, sta je uzrok ovakvih rezultata. Znam da me je to doveo nezdrav nacin zivota prethodne godine na fakultetu ( losa ishrana, slaba fizicka aktivnost, los san)

Zamolio bih Vas ako mozete da mi kazete kako da resim ove probleme, ako mozete na osnovu ovoga sto sam Vam napisao i ovih rezultata da mi kazete kako da svoje zdravlje dovedem na normalnu, a samim tim i ove rezultate da vratim u granicu normale. Koje mi tinkture preporucujete da koristim? Izuzetno sam motivisan da to resim. Prvi korak sto sam odlucio je da od danas samo sirovu biljnu hranu jedem.

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima

I da zaboravio sam. Postoji li nacin da sebe uspavam nekako da zaspim na vreme? Posto najranije sto zaspim je 1h posle ponoci, a cesto ostajem do 2h ili 3h posle ponoci. Ustanem rano ujutru i opet uvece zaspim posle ponoci. I to bih voleo da resim. Barem oko pola 11 ili 11 kad bih zaspao.

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima
Doktore izvadio sam nalaze i oni mi pokazuju sledece (prikazacu samo analizu onih parametre koji su mi losi, dobre necu jer lose moram leciti): Sedimentacija 9 (normalno <7) , Neutofillni Granulociti # 2 (normalno 2.10 - 6.50) , Eozinofilni granulociti # 0.600 ( 0.000 - 0.400) , Neutrofilni granulociti % 36,7 ( 44 - 72 ) , Eozofilni granulociti % 10 ( 0,0 - 7,0 ) , MPV 11,70 (6,80 -10,0) , Distribucija trombocita 17,4 (12,0 -16,5), Urea 3,0 (3,2 - 7,4), ALT 62 (0,0 - 55), AST 40 (5 - 34).

Doktorka opste prakse mi je rekla na osnovu ovoga da imam alergiju neku, sto i ima logike jer vec duzi vremenski period cim ustanem moram da izduvam nos, imam napade kaslja. I tako mi se desava u toku dana da duvam nos, napadi kaslja, udjem iz hladne u toplu ili iz tople u hladno prostoriju pa se desi da mi izazove kasalj i brisanje nosa, to vec traje mesecima. Rekla mi je i da je moguce da imam infekciju neku na jetri ili sta vec. Poslala me je na bris grla i bris nosa, rezultati mi stizu za 5,6 dana i poslala me na infekrivno, doktor mi samo pipao preko stomaka jetru i rekao da vadim nove nalaze krvi za 10 dana i to je to.

Verovatno ce mi prepisati lekove neke, sto meni ne pada na pamet da pijem, i ovo sto sam isao na te preglede je cisto bilo da znam sta mi je, sta je uzrok ovakvih rezultata. Znam da me je to doveo nezdrav nacin zivota prethodne godine na fakultetu ( losa ishrana, slaba fizicka aktivnost, los san)

Zamolio bih Vas ako mozete da mi kazete kako da resim ove probleme, ako mozete na osnovu ovoga sto sam Vam napisao i ovih rezultata da mi kazete kako da svoje zdravlje dovedem na normalnu, a samim tim i ove rezultate da vratim u granicu normale. Koje mi tinkture preporucujete da koristim? Izuzetno sam motivisan da to resim. Prvi korak sto sam odlucio je da od danas samo sirovu biljnu hranu jedem.

Nije nkakva alergija u pitanju već su pluća i nosna duplja začepljeni i to je prirodni mehanizam čišćenja, alergije ne postoje. Trebate se inhalirati 2-3.puta na dan da izbacite sav sekret. Ako hoćete da ubrzate lečenje bilo bi dobro da uradite još radikalniju promenu, a to je da narednih 5-10.dana budete samo na ceđenim sokovima od voća i povrća.

Koristite vi prirodne lekove, beli luk i ljutu papriku i videćete rezultate za kratko vreme.

Što se spavanja tiče, morate da budete smireni, jer kada ste napeti ili pod stresom nema lučenja hormona melatonina, dakle završite sve svoje obaveze najkasnije do 19-20h istuširajte se toplo-hladnom vodom i oko 21-22h ugasite svetlo i legnite na spavanje. Biće vam teško možda par večeri ali se organizam jako brzo navikne na ovu pozitivnu naviku.

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima
Pozdrav.

Zanima me kako bi trebalo da se hrani osoba koja boluje od pankreatita.

Misite na pankreatitis. Trebalo bi da se hrani 100% sirovom biljnom hranom, pa će i bolest nestati.

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima

Doktore hvala na odgovru. U medjuvremenu su mi stigli rezultati brisa grla i nosa. Pronadjeno mi je u grlu Streptococus B haemolyticus gr, C, F i G. Dali su mi da pijem neke tablete, ne pada mi na pamet ni da ih pipnem:d Kako doktore da se resim ove bakterije? Hvala.

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima
Doktore hvala na odgovru. U medjuvremenu su mi stigli rezultati brisa grla i nosa. Pronadjeno mi je u grlu Streptococus B haemolyticus gr, C, F i G. Dali su mi da pijem neke tablete, ne pada mi na pamet ni da ih pipnem:d Kako doktore da se resim ove bakterije? Hvala.

Tako smo i mislili, možete koristiti sledeće TINKTURE i trebate povesti računa o ishrani:

- Imuno #1

- Grlo

- Antibiotik

- Cirkulacija

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima
Kako se lece metastaze na jetri? Sta su metastaze i kako i zasto nastaju?

Kada se kancerogena ćelija na primarnom kancerogenom području (npm. debelo crevo) otkači, ona biva putem krvotoka transportovana, međutim obično se dešava da se na najbližem lokalnom području (na ovom primeru raka debelog creva najbliže lokalno područje jeste jetra. Jetra i debelo crevo su usko povezana preko zida debelog creva) zadrži i tu sada ta ćelija počinje da vrši dalju ćelijsku deobu.

Dakle kada se ta "otpala" ćelija zakači na drugom mestu i tamo počinje sama da se umnožava tada se kaže da je rak metastazirao, a same grupe umnoženih ćelija se nazivaju metastaze.

Što se tiće načina lečenja imate sve opisano i objašnjeno u OVOJ knjizi

i na OVOM linku.

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav, dijabetičar sam već 13 godina i preko glave mi je više svega u vezi te bolesti, pronašla san vašu stranicu i nadam se da ćete mi pomoći ( Tip 1, primam inzulin 4 puta dnevno), zanima me da li je moguće izlječenje ili samo održavanje ciljanih razina kako bolest ne bi uznapredovala do komplikacija? I naravno što mi je raditi. Hvala :silly:

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima
Pozdrav, dijabetičar sam već 13 godina i preko glave mi je više svega u vezi te bolesti, pronašla san vašu stranicu i nadam se da ćete mi pomoći ( Tip 1, primam inzulin 4 puta dnevno), zanima me da li je moguće izlječenje ili samo održavanje ciljanih razina kako bolest ne bi uznapredovala do komplikacija? I naravno što mi je raditi. Hvala :silly:

Postoje tri najvažnija uzroka dijabetesa:

- stres i depresija

- nedovoljna fozička aktivnost

- nezdrava ishrana

Znajući ovo dijabetes možemo da rešimo na vrlo jednostavan način, i to tako što moramo otkloniti ova tri uzročnika nastanka same bolesti.

Dakle:

- treba izbegavati stresne situacije i razmišljati pozitivno.

- svakog dana treba imati fizučku aktivnost i pešačiti 5-7km u toku dana.

- biti na ceđenim sokovima najmanje 10-15.dana

Ukoliko se ovako pristupi problemu, dijabetes je moguće izlečiti u potpunosti a ne samo smanjiti nivo šećera i zalečiti se. Jer će se na ovakvom režimu pankreas potpuno regenerisati i vršiće svoju normalnu funkciju. Imamo na desetine ljudi koji su uspeli da izleče dijabetes koji je trajao više od 20.godina, uskoro ćemo postaviti njihova iskustva izlečenja na sajt.

Predlažemo da pogledate

video i da krenete da radite po programu opisanom u OVOJ knjizi.
Ivan83 and Tomislav1977 like this

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav, imam problem u vidu bolesti drage osobe.Moram da Vas upitam da li ste u mogucnosti da mi pomognete.Ona je dobila dijagnozu raka pankreasa koji je metastaziraoi na jetri.Postoji li neki lek koji ce joj produziti zivot posto su sve prognoze katastrofalni.Unapred hvala.

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima
Pozdrav, imam problem u vidu bolesti drage osobe.Moram da Vas upitam da li ste u mogucnosti da mi pomognete.Ona je dobila dijagnozu raka pankreasa koji je metastaziraoi na jetri.Postoji li neki lek koji ce joj produziti zivot posto su sve prognoze katastrofalni.Unapred hvala.

Evo na donjem linku imate jedno jako dobro predavanje na tu temu, možete da pogledate i vidite koji su principi lečenja raka pankreasa i jetre, pa ako se ta osoba slaže možete da nas kontaktirate da vas uputimo šta treba da radite.

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima

Imam par pitanja u vezi tonika za razbijanje i izbacivanje kamena iz žuči iz emisije " Lečenje organa za varenje i žuči na prirodan način":

Kada odnosno u koje doba dana se pije ovaj tonik?

Da li se koristi pre ili posle jela ili tada osoba mora da bude na ceđenim sokovima?

Prilikom delovanja tonika da li će osoba osećati neke tekobe u vidu bolova? (pitanje radi čistog poznavanje toka izlečenja)

I jedno u vezi samog pravljenja: Da li se u sokovnik stavlja voće sa svojom korom, ili se ljušti? I kao što ste rekli početna doza je po 250ml soka i vode a pola palca đumbira, čen belog luka i kašika maslinovog ulja, pitanje je kojim tempom treba povećavati luk ulje i đumbir?

P.S. Osoba ima kamen veličine oko 19 mm i nema nekih znatnih tegoba što se toga tiče. I u zadnjih godinu dana je dosta redukovana ishrana.

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima
Imam par pitanja u vezi tonika za razbijanje i izbacivanje kamena iz žuči iz emisije " Lečenje organa za varenje i žuči na prirodan način":

Kada odnosno u koje doba dana se pije ovaj tonik?

Tonik je najbolje konzumirati u pre podnevnim satima.

Da li se koristi pre ili posle jela ili tada osoba mora da bude na ceđenim sokovima?

Sa tonikom treba potpuno zameniticeo obrok, osobe koje imaju osetljiv želudac mogu nakon unosa hrane i tonika sa malim razmakom da povrate. Zato se preporučuje da se prvo ujutru popije neki ceđeni sok ili eventualno šejk i tek nakon toga u vreme podne popiti tonik.

Prilikom delovanja tonika da li će osoba osećati neke tekobe u vidu bolova? (pitanje radi čistog poznavanje toka izlečenja)

Može da se oseti blaga mučnima, nemoć pa čak kod ljudi kojima je osetljiv želudac i nisu navikli na ovakav ukus i povraćanje (zato treba početi sa manjom dozom maslinovog ulja i postepeno povećavati dozu ulja svaki naredni put kada se pije tonik), ali bolova neće biti, osim ako je stanje jetre i žučne kese toliko teško da se prilikom kontrakcije žuči oseti blagi bol, ali to je zanemarujuće.

I jedno u vezi samog pravljenja: Da li se u sokovnik stavlja voće sa svojom korom, ili se ljušti? I kao što ste rekli početna doza je po 250ml soka i vode a pola palca đumbira, čen belog luka i kašika maslinovog ulja, pitanje je kojim tempom treba povećavati luk ulje i đumbir?

Citrusno voće (limun, grejp...) je poželjno koristiti sa korom, ali samo ako ste sigurni da je to voće ne tretirao pesticidima. Pošto većina kupuje to voće iz marketa onda se preporučuje da se kora oljušti. Tempo se određuje nakon osećaja, te ako ste prethodnu dozu dobro podneli možete u sledećoj povećati sve za duplo. Iako glavna stavka je maslinovo ulje, tonik može biti dobar i ako u njemu nema đumbira i belog luka, ali naravno poželjno je da oni budu prisutni.

P.S. Osoba ima kamen veličine oko 19 mm i nema nekih znatnih tegoba što se toga tiče. I u zadnjih godinu dana je dosta redukovana ishrana.

Onda je za takvu osobu ovaj tonik jako važan, ali bi bilo dobro da pored tonika koristi tinkturu za jeru i cirkulaciju.

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima
Zaboravio sam da pitam: Da li može da se zna da li je kamen iz žučne kese izbačen a da se ne ide na snimanje ultra zvukom?

Može da se zna ako se prati. Ako se urin tokom izmokravanja propusta kroz gazu ili pamučnu krpu.

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav, nije mi jasno kako rešiti belu jetru, a pritom je i žučna kesa odstranjena tj. da li je moguće čistiti jetru pošto je žučna kesa rektum jetre, gde će sva ta masnoća da izlazi?

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima
Pozdrav, nije mi jasno kako rešiti belu jetru, a pritom je i žučna kesa odstranjena tj. da li je moguće čistiti jetru pošto je žučna kesa rektum jetre, gde će sva ta masnoća da izlazi?

To je namanji problem u prirodnoj medicini, evo imate OVDE imate opisan kratak program čišćenja jetre, a opširnije o celom procesu imate u OVOJ knjizi.

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima
Pozdrav, nije mi jasno kako rešiti belu jetru, a pritom je i žučna kesa odstranjena tj. da li je moguće čistiti jetru pošto je žučna kesa rektum jetre, gde će sva ta masnoća da izlazi?

To je namanji problem u prirodnoj medicini, evo imate OVDE imate opisan kratak program čišćenja jetre, a opširnije o celom procesu imate u OVOJ knjizi.

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav,

Otkriven mi je hronični hepatitis c ovog leta.

Transiminaze su mi blago povišene (AST - 39,ALT - 64, gamaGT - 76). Jetra je normalne veličine, malo svetlija bez fokalnih promena. Na žučnoj kesi je polip 4,22 mm, a imam kamen i cistu u bubregu. Kako da se rešim polipa i kamena i najvažnije

da li postoji lek za hepatitis prirodnim putem?

Hvala

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima
Pozdrav,

Otkriven mi je hronični hepatitis c ovog leta.

Transiminaze su mi blago povišene (AST - 39,ALT - 64, gamaGT - 76). Jetra je normalne veličine, malo svetlija bez fokalnih promena. Na žučnoj kesi je polip 4,22 mm, a imam kamen i cistu u bubregu. Kako da se rešim polipa i kamena i najvažnije

da li postoji lek za hepatitis prirodnim putem?

Hvala

Najvažnije od svega jeste da se počne od početka, dakle treba odraditi temeljnu i sveobuhvatnu detoksikaciju jetre kroz sledeće terapije:

- Raditi svakodnevno klistiranje kafom koje podstiče širenje žučnih puteva i time podstiče jetru na pojačano čišćenje.

- Korišćenje biljnog tonika za jetru i žučnu kesu (ovaj tonik podstiče kontrakciju žučne kese, nakon što se klistiranjem žučni kanali rašire ovaj tonik izazove kontrakciju i na taj način žučna kesa se brže prazni, znajući da je žučna kesa ništa drugo nego kao jedan rektum za jetru onda nije teško zaključiti koliko je ovaj tonik važan).

- Tinktura za jetru (ova biljna tinktura sadrži biljke koje stimulišu rad jetre, obnavljaju i regenerišu problematične delove jetre)

- Obloga od ricinusovog ulja (ova obloga pomaže da se razbiju sva zagušenja u jetri i da se podstakne njeno izlečenje)

Više o ovim metodama možete čitati u OVOM kratkom programu.

Što se polipa i kamenja u bubregu tiče važno je napomenuti da su oni nastali zbog nedovoljnog unosa tečnosti. Kada čovek ne unosi dovoljn tečnosti bubrezi ne mogu izbacivati štatne materije i minerale iz tela već oni oksidiraju i međusobno se spajaju praveći sve veću masu koju mi nazivamo kamenac. Onog trenutka kada počnemo da pijemo 2l i više tečnosti na dan tada bubrezi počinju sa normalninm radom i počinje kamenac da se razlaže.

Namirnice koje su dobre za razlaganje kamena u bubregu su:

- lubenica

- dinja

- lešnik

- borovnica

Takođe možete uzeti i napraviti čaj kao i tinkturu za bubrege čime možete ubrzati proces izbacivanja kamena kao i otklanjanje polipa.

U koliko se ozbiljno posvetite svom zdravlju i lečenju i primenite ovaj savet sigurno ćete rešiti svoje zdravstvene probleme. Dakle samo promenite životne navike, počnite zdravije da se hranite i nema bolesti koja ne može da se povuče.

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima
Hvala vam na brzom i temeljnom odgovoru.

Pozdrav

Nema na čemu,

neka vam bude na korist a nama na radost kad nam se javite i kažete da ste izlečeni. :)

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima

pozdrav

Imam 39 godina i pre mesec dana mi je ustanovljen dijabetes tipa2. Imao samo godinama visak kilograma, neredovnu ishranu i losu ishranu, bez fizicke aktivnost  i dugogodisnje stanje me je dovelo do secera. Pre mesec dana kada sam video simptome dijabetesa, otisao sam da proverim secer i bio mi je  17.5 Naravno doktorica mi odmah prepisala lekove i rekla mi da pocnem da budem fizicki aktivan i da idem na dijetu i naravno obavezno lekove da koristim mada je vec onda rekla da sumnja da cu uspeti sa lekovima, pa ce mozda kada budem dolazio na kontrolu za mesec dana ako mi ne spadne secer ispod 10 da me prebaci na insulin. Dala mi Glukoglinid od 2mg pre svakog obroka i Glukoformin od 1000 mg u toku dorucka i vecere. Posle 2 dana uz lekove, stanje secera mi se normalizovalo na normalne vrednosti ( od 4-6) ali posle jos dva dana kako sam koristio lekove, granica secera mi jako padala...bila je oko 3.5 pogotovo uvece posle vecere i popijenih lekova pa sam uvek morao nesto da pojedem slatko jer sam imao jake simptome hipoglikemije. Onda sam na svoju ruku izbacio jedan dan lekove( naravno merio sam pre i posle svakog obroka secer) i vrednosti secera su mi uvek bili u normali ( od 4-6) u svim rezimima merenja. Od tada je proslo desetak dana, ja bez lekova, secer mi idealan, idem u duge setnje posle svakog obroka, jedem uglavnom povrce i sve prepisano dijetalno...i osecam se odlicno. Juce bio kod doktorice i sve joj ovako isto objasnio i rekao  da sam na svoju ruku izbacio lekove jer su mi davali hipoglikemiju i ona je bila dosta iznenadjena sto se tice nivoa secera pogotovo sto zadnjih desetak dana nisam pio lekove( verovatno je ocekivala lose rezultate). Izbacila mi je Glukoglinid od 2mg ali mi je ovaj drugi lek ostavila da i dalje pijem jer mi je rekla da to obavezno moram da pijem da ne bi jako preopteretio pankreas i pre vremena ga unistio. Uglavnom ona i dalje insistira da pijem lekove...

E sad, ja sam u dilemi, da li da je poslusam da i dalje pijem lek iako mi je secer trenutno jako dobro regulisan bez lekova i da li stvarno ako ne budem pio lekove mogu da jako preopteretim pankreas pa da on prestane da luci insulin. U svakom slucaju jako razmisljam da uradim i vasu kuru za pankreas i lecenje od dijabetesa samo jos dok se malo sredim oko svega ovoga sto mi se izdesavalo u zadnih mesece dana i kad se psihicki smirim i nadjem nekako slobodnog vremena da bi to sproveo u delo vasu terapiju.

Uglavnom mi je sada dilema da li da nastavim bez lekova ili da ipak poslusam doktoricu i da pocnem da pijem lek iako mi trenutno ne treba. Ne razumem zasto moram da pijem lek ako su mi trenutno nivoi secera u dobrim granicama bez lekova?

 

Hvala unapred na odgovorima.

Podeli ovu objavu


Veza do objave
Podeli na drugim sajtovima

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now