Vaša korpa je prazna

Čišćenje jetre i žučne kese na prirodan način (VIDEO)

25.09.2014.
Glavni zadatak jetre jeste da pročišćava krv, da filtrira, neutrališe, uništava i eliminiše sve ono što je opasno za organizam, a što čovek udiše, konzumira ili što nastaje kao posledica metaboličkih procesa u organizmu.
Čišćenje jetre i žučne kese na prirodan način (VIDEO)

Pročišćavanje jetre i žučne kese, neophodno je kod lečenja bilo kojeg zdravstvenog problema.

 

Glavni zadatak jetre jeste da pročišćava krv, da filtrira, neutrališe, uništava i eliminiše sve ono što je opasno za organizam, a što čovek udiše, konzumira ili što nastaje kao posledica metaboličkih procesa u organizmu. To su bakterije, gljivice, virusi, paraziti, pesticidi i insekticidi, odakle god dolazili, različite hemikalije, otrovi i štetni produkti iz ishrane, vode i različitih pića, ostaci sintetičkih lekova, alkohol.

 

Akumulacijom toksina i otpada u organizam kroz savremeni način života, posebno kroz nezdravu ishranu, jetra postaje zatrovana, preopterećena i često oštećena zbog čega nije u mogućnosti da svoj posao obavlja efikasno. Posledica toga su različite bolesti jetre. Jetra je povezana sa svim organima u telu, zbog čega mnoge druge bolesti ili pad imuniteta koren problema imaju u zatrovanoj, zakrčenoj i nedovoljno funkcionalnoj jetri.

 

Neke od važnijih uloga jetre su da uravnotežava količinu holesterola u krvi, stvara glukozu, jedinu hemikaliju koja nam daje čistu energiju, da stvara hormone, digestivne tečnosti neophodne za varenje, razlaže masti, sintetiše proteine, skladišti sve od imunih ćelija do vitamina A, B12, D, E, K…, stvara enzime koji neutrališu toksine u krvi i još mnogo toga.

 

Žučna kesa, kao najbliskiji organ jetri, je zadužena da prima žuč - tečni produkt koji izlazi iz jetre tokom njenih brojnih funkcija. Žuč, između ostalog, stimuliše varenje i peristaltiku. Kroz žuč jetra izbacuje i otpad. Kada žuč sadrži previše holesterola, koji se dobija iz ishrane životinjskog porekla, i otpadnih produkta, ona vremenom počinje da stvrdnjava i stvara kamenje koje potom može i izaziva brojne probleme.

Biljke sadržane u tinkturi i čaju za jetru i žučnu kesu poznate su po fitohemikalijama koje stimulišu, pročišćavaju i štite ove organe. Najbolja biljka je seme šarenog čkalja koja štiti i leči jetru, deluje protivupalno, uklanja slobodne radikale i štetne supstance u jetri. List čaparala je jedan od najboljih prirodnih antioksidanata, uništava strana tela i tumore, a neke od biljaka, poput korena maslačka, mahonije, lincure, ljutića, kao i pelin, su klasične gorke biljke odgovarajuće za jetru koje, između ostalog, izazivaju veću proizvodnju žuči što čisti samu jetru i žučnu kesu, ali i zajedno sa ostalim biljkama uništavaju bakterije, viruse, parazite i gljivice u jetri.

Pomažu da se iz digestivnog trakta odstrani sve što ispuste jetra i žučna kesa, ublažavaju nadimanje, grčeve, mučninu, loše varenje i ostalo, koji mogu biti prisutni tokom čišćenja jetre i žučne kese, stimulišu bolji protok krvi kroz ove organe, ispiraju i dezinfekuju bubrege i mokraćne kanale.

Maslinovo ulje, koje se koristi za pravljenje tonika za pročišćavanje jetre i žučne kese ima brojna blagotvorna dejstva na ove organe, a naročito u stimulisanju proizvodnje žuči čime se sama jetra i žučna kesa pročišćavaju, u čemu značajno pomaže i beli luk sa svojim antivirusnim, antibakterijskim i drugim lekovitim svojstvima.

Klistiranjem organskom kafom otvaraju se žučni kanali, izaziva se stvaranje više žuči u jetri kao i izlivanje i izbacivanje žuči. U ovom procesu jetra izbacuje mnoge otrove u žučnoj kesi i oslobađa ih se u roku od nekoliko minuta. To izaziva olakšanje u mnogim delovima tela i organima i vodi do pročišćavanja i lečenja jetre.

Pročišćavanje jetre i žučne kese se radi u periodu od 2 puta po 7 dana, naizmenično sa pročišćavanjem bubrega i bešike koje se takođe radi u periodu od 2 puta po 7 dana. Prvih sedam dana se čisti jedna grupa organa (na primer jetra i žučna kesa), drugih sedam dana druga grupa (bubrezi i bešika) i tako naizmenično po jednu sedmicu u ukupnom trajanju od 30 dana. U slučaju blažih oboljenja, pročišćavanje ovih organa se radi naizmenično po jednu sedmicu.


Tonik za pročišćavanje jetre i žučne kese

Tonik za jetruTonik za pročišćavanje jetre i žučne kese se pije ujutru, a priprema se na sledeći način:

- 2 decilitra soka od citrusa (otprilike 2 pomorandže i 1 limun ili 2 grejpfruta i 1 limun, može i kombinacija pomorandže, grejpfruta i limuna);

- 2 decilitra vode;

- 1 do 5 čena belog luka (početi sa jednim čenom i svakodnevno povećavati dozu za po 1 čen dok se ne stigne do 5);

- 1 do 5 kašika maslinovog ulja (početi sa jednom kašikom ulja i svakodnevno povećavati dozu za po jednu kašiku dok se ne stigne do 5);

- parče đumbira veličine 2 cm (po želji se može povećavati doza kako se povećava doza maslinovog ulja).


Ukoliko nije sezona citrusa može se koristiti sok od ceđene jabuke. 15 minuta nakon konzumiranja tonika piju se 2. šolje čaja „Jetra/žuč” i 1. čajna kašičica tinkture „Jetra/ žuč”.

 

Način primene:

Konzumiranje čaja i tinkture za jetru i žučnu kesu u istim ovim količinama ponavlja se još 2 puta tokom dana, što je ukupno 3 puta na dan (doza se može povećavati zavisno od potrebe). Tinkturu promućkati pre upotrebe i može se piti sa vodom, sokom ili mlakim čajem.

Biljke koje se koriste za pripremanje tinkture i čaja „Jetra/žuč“:

- seme šarenog čkalja (za zaštitu, pročišćavanje i poboljšanje rada jetre);

- list čaparala (za uništavanje stranih tela i pročišćavanje);

- koren maslačka, koren mahonije, koren lincure, koren šimširike, koren ljutića, koren i list čička, list artičoke, koren štavelja, kore citrusnih biljaka (za stimulisanje i pročišćavanje jetre i žučne kese);

- list pelina, ljuska crnog oraha, beli luk (za uništavanje bakterija, parazita, virusa, gljivica);

- koren đumbira, seme komorača (za poboljšanje varenja).


Dejstvo tinkture i čaja „Jetra/žučna kesa“

 

Štite i jačaju ćelije jetre, pročišćavaju i ispiraju jetru i žučnu kesu, čiste nagomilane čvrste naslage u žučnoj kesi, stimulišu žučnu kesu, poboljšavaju protok krvi kroz jetru i žučnu kesu, poboljšavaju varenje, ublažavaju mučninu i nadimanje koji mogu biti prisutni tokom pročišćavanja jetre i žučne kese.

- Tinkture su tečni, koncentrovani, lekoviti sastojci biljaka koji su izvučeni njihovim potapanjem u alkoholu. Iako su pojedine biljke sadržane i u čaju i u tinkturi, razlika je u tome što su neki sastojci iz biljaka rastvorljivi u vodi i otpustiće se u čaju, dok će se pojedine važne supstance lakše i jedino rastvoriti u alkoholnoj tinkturi. Kada se koriste i čaj i tinktura onda se dobija kompletan dijapazon sastojaka iz biljaka (tinkture su koncentrovaniji napitak od čaja).

- Tonik, tinktura i čaj za jetru i žuč su poželjni i za osobe kojima je uklonjena žučna kesa.

- Nije neophodno da sve navedene biljke budu sadržane u tinkturi i čaju „Jetra/žučna kesa“ (beli luk se ne koristi za bilo kakav čaj), a mogu se koristiti i druge biljke zavisno od potreba. Na primer, u čaju se najčešće stavljaju i biljke koje dodatno stimulišu varenje kao što su kora cimeta, crni biber, kao i biljke koje dezinfekuju i stimulišu rad bubrega i mokraćnih kanala kao što su bobica kleke, list uve, list rastavića, koren i list peršuna. Pripremanje biljnih formula detaljnije je opisano u knjizi dr Ričarda Šulca - „ Lečenje neizlečivih bolesti ” i istoimenom video serijalu. Na web sajtu dr Šulca - www.herbdoc.com, mogu se pogledati aktuelni recepti.

- Jaki tonik za pročišćavanje i izbacivanje kamenja iz jetre i žučne kese se primenjuje po potrebi.

Način primene:

U blender se promeša:


- 2,5 decilitra soka od pomorandže (2 ili 3 pomorandže, može i jedan limun);

- 2,5 decilitra maslinovog ulja, najčistijeg i najkvalitetnijeg do kojeg se može doći.

Piti po 1,25 decilitra ove smese na svakih sat vremena, tokom 4 sata, počevši od 18 sati do 21 sat.


* Uvek kod sebe imati komad svežeg đumbira pri ruci za slučaj da pripadne muka od jakog tonika. Jaki tonik najčešće služi za izbacivanje kamenja iz jetre i žučne kese, ali i za pročišćavanje bez obzira da li postoji kamenje i kod težih oboljenja, s tim da se njegova primena preporučuje najviše 3 puta sedmično. Klistiranje organskom kafom se primenjuje po potrebi.

Klistiranje kafom

Klistiranje se obavlja unosom tečnosti u debelo crevo preko anusa (analnog otvora) uz pomoć opreme za klistiranje koja sadrži plastičnu ili gumenu posudu sa plastičnim crevom.

Pre klistiranja organskom kafom, obavlja se klistiranje sa vodom i sokom od limuna.

U posudi za klistiranje unese se oko 1 litar vode u koju je prethodno isceđen 1 limun. Posuda sa tečnošću se najčešće okači na vrata ili na neki drugi deo u kupatilo. Osoba treba da prostre peškir ili ćebe na pod kupatila i legne bočno na desnu stranu, a vrh creva koja izlazi iz posude lagano se ubaci u anus.

Na kraju creva postoji slavina kojom se kontroliše protok tečnosti u debelo crevo. Slavina se otvori i propusti se sva tečnost u debelo crevo. Nakon toga crevo se izvadi iz anusa. Očekivano je da će osoba imati potrebu za brzim pražnjenjem. Postupak se može, po želji, ponoviti nekoliko puta.

Nakon toga obaviti klistiranje organskom kafom (isključivo organska kafa dolazi u obzir). Organska kafa se priprema tako što se u posudu sa litrom vode naspu 3 supene kašike samlevene organske kafe. Tečnost treba da ključa 3 minuta sa otvorenom posudom, a nakon toga zatvoriti posudu i ostaviti da se tečnost krčka između 15 i 20 minuta na najnižoj temperaturi. Kada se tečnost ohladi da bude mlaka procediti je i sipati u opremi za klistiranje.

Nakon toga legnuti bočno na desnoj strani (na levoj strani se radi klistiranje rektuma i celog debelog creva), s tim da noge budu blizu abdomena i propustiti tečnost u debelo crevo.

Na istoj poziciji zadržati se 12 do 15 minuta i tokom tog perioda povremeno duboko disati i masirati stomak. Nakon 12 do 15 minuta izbaciti tečnost u toalet šolju. Nakon klistiranja sa organskom kafom poželjno je klistirati se vodom kako bi se ispirali zaostaci prethodne tečnosti.

Preporučujemo da za dodatne informacije i detalje pogledate i video predavanje:

 

Za više informacija ili ako imate neke nejasnoće možete nas kontaktirati preko kontakt forme na sajtu;
Centar za prirodnu medicinu

Komentari

Slobodan
25.12.2018.
Imam jedno pitanje, moja supruga je pocela sa terapijom ciscenja zuci od kamenca, pije cedjenu ponarandzu sa maslinovim uljem, kad popije kaze da oseti bol u zuci, da li je to uobicajeno da se tada oseti bol, da li tako moze da prsne zuc i da li trebamo da nastavimo dalje sa tom terapijom... ? Zahvaljujemo na vasem odgovoru.... :-)
Slobodan
CPM
25.12.2018.
Sa maslinovim uljem se koristi limun ili grejp, nikako pomorandža.
Da li ima kamen u žučnoj kesi? Ako ima onda može da boli kada kreće niz kanal, zato je važno raditi klistire sa kafom koji šire žučne kanale.
Ako nema kamen onda nema brige, boli je zato što tonik izaziva kontakcije žuči.
Ne znamo koje je njeno stanje tako da je teško dati tačan savet. Možda je i presavijena žuč.
lore gotal
05.04.2018.
Dobar dan. Kako mozemo naruciti tinktura za ciscenje jetre i žuči.
CPM
05.04.2018.
Možete poručiti putem poziva na broj telefona: +381 64/370-88-19, ili putem maila: cpm.porudzbine@gmail.com

Najnovije   Najčitanije   Izdvajamo

Problemi sa kožom kod tinejdžera
28.07.2021.
 / Saveti
Sačuvajte vid detetu
18.07.2021.
 / Saveti
Roditelji, deke i bake su mudriji od lekara
28.06.2021.
 / Zanimljivosti
Najbolje namirnice za zdravu i lepu kožu lica
10.06.2021.
 / Fitoterapija
5-dnevni paket program čišćenja jetre
01.06.2021.
 / Detox program paketi
Paraziti u našem organizmu - uzrok, simptomi i lečenje
12.02.2018.
 / Dobre metode lečenja
Rak debelog creva – simptomi i lečenje
24.08.2016.
 / Kancerogene bolesti
Rak jetre - uzrok, simptomi i lečenje prirodnim putem
12.09.2016.
 / Kancerogene bolesti
Čišćenje jetre i žučne kese na prirodan način (VIDEO)
25.09.2014.
 / Programi za čišćenje organizma
Dr Šulcov 5-dnevni paket program čišćenja creva
05.10.2016.
 / Detox program paketi
5-dnevni paket program čišćenja jetre
01.06.2021.
 / Detox program paketi
Dr Šulcov 30-dnevni paket program čišćenja organizma
09.05.2018.
 / Detox program paketi
Dr Šulcov 5-dnevni paket program čisćenja bubrega
03.04.2017.
 / Detox program paketi

Specijalna ponuda

650.00 rsd
DOMAĆI PROIZVODI
1,190.00 rsd
SUPER HRANA I DODACI
490.00 rsd
BILjNE TINKTURE
590.00 rsd
BILjNE TINKTURE
690.00 rsd
BILjNE TINKTURE
690.00 rsd
BILjNE TINKTURE

Preporučujemo proizvode

590.00 rsd
Biljna mešavina za čišćenje jetre i žučne kese.
690.00 rsd
Biljna formula za čišćenje i jačanje jetre i žučne kese (recept)
Proizvod se dodaje u korpu. Molimo Vas sačekajte.
Upešno ste dodali proizvod u korpu. Da završite kupovinu kliknite ovde. Da otvorite korpu kliknite ovde.
Proizvod se dodaje u favorite. Molimo Vas sačekajte..Proizvod se izbacuje iz favorita. Molimo Vas sačekajte..