OČI

590.00 RSD

Biljna tinktura po receptu Ričarda Šulca za poboljšanje vida

Zamagljen i zamićen vid, glavobolje, problem sa fokusiranjem, loš vid na daljinu i razne očne bolesti sve više su prisutne među nama. Najveći uzrok lošeg vida jetse zatvoreni prostor, gledanje predmeta iz blizine. Sve više vremena provodimo u zatvorenom prostoru uz TV i telefon i na taj način naš očni mišić sve više slabi, tako da nije u stanju da dobro fokusira sliku, tada se javlja i gubitak vida kao i niz drugih poremećaja. Usled zatvorenog, neprirodnog prostora koje negativno utiče zdravlje naših očiju loša hrana i loš način života su propratni elementi. Ova tinktura će vam pomoći da ublažite ili otklonite simptome lošeg vida a da bi se otklonio i njihov uzrok i sprečio ponovni nastanak problema potrebno je malo i vašeg truda.

Opis

SASTAV:
Vidac (Euphrasia rostkoviana)
Cvet divizme (Verbascum phlomoides)
– List maline (Rubus idaeus)
– Seme komorača (Foeniculum vulgare)
– Ljuta paprika (Capsicum annuum)

KAKO OVA FORMULA DELUJE?
Vidac
pomaže u lečenju konjuktivitisa, bistri rožnjaču i poboljšava vid, reguliše očni pritisak, uklanja čmičak. Zaustavlja i suzenje očiju izazvano polenskom groznicom ili kijavicom, a takođe i uklanja simptome glaukomaKomorač ima dugu primenu kroz istoriju kao sredstvo za umirivanje očiju. Divizma je veoma umirujuća za osetljive sluzokože. List maline je blagi adstrigent (sredstvo koje steže). Ljuta paprika u ovoj formuli pročišćava oči tako brzo i moćno, da će jedno ispiranje očiju pročistiti vaše oči bolje nego da ispirate oči tokom nekoliko meseci uz pomoć bilo kakvog drugog bilja za ispiranje. Sve ove biljke koje rade zajedno garantuju vam čistije, jasnije i zdravije oči.

ZAŠTO TREBA DA IMATE OVU TINKTURU?
Formula „Oči“ se zasniva na klasičnim biljkama za ispiranje očiju koje se koriste bukvalno vekovima u tu svrhu. Ona je izuzetno korisna za čišćenje oko osetljivih oblasti kao očiju, unutar sinusnih šupljina i osetljivih sluzokožnih zona. Pomaže kod katarakte, glaukoma, zamagljenog vida i dugih oboljenja oka. Da bi se postigli zadovoljavajući rezultati savetuje sa promena režima ishrane, što više u korist sirove biljne hrane, povećan unos čiste vode, fizička aktivnost (kao i tinkture „Mozak“ i „Nervi #1“ u pojedinim slučajevima) i ostale navike dobrog načina života.

NAČIN UPOTREBE
Krenuti sa dozom od 2 kapi tečnog ekstrakta koji se ukapa u čašicu zapremine 0,3 dl, zatim se dolije mlaka destilovana voda (može i izvorska), da rastvor zauzima pola čašice. Rastvor dobro promešati. Potom sagnite glavu prema dole i prislonite čašicu sa rastvorom čvrsto na očnu duplju. Oko neka bude otvoreno, a glava zajedno sa čašicom prislonjenom na očnu dupljiu se zabaci unazad, tako da otvoreno oko „pliva“ u rastvoru. Da bi rastvor što bolje dopro u sve delove oka izvode se kružni pokreti okom 10 sekundi ili više. Ispiranje vršiti 3-6 puta dnevno u zavisnosti od intenziteta akutne odnosno hronične faze oboljenja.

Kada se oko privikne na jačinu ove doze, odmah povećajte broj kapi na 3,4,5 ,10 i više… Ukoliko vam rastvor curi na obodima čašice kada zabacite glavu, pre postavljanja čašice na očnu duplju, vrh čaše umotajte u salvetu i na taj način višak rastvora će se zadržati na njoj. U koliko smatrate da je ovaj vid ispiranja nezgodan za vas, možete da koristiti kapaljku i da iz čašice uzimate rastvor i ukapavate u oko. Ovakav vid ispiranja je takođe efikasan, ali bi trebao da se radi barem 10-ak minuta, da bi dovoljna količina rastvora doprla u sve delove oka.

Dodatne informacije

Period trajanja:

Period upotrebe:

Proizvodnja:

Čuvanje:

Zapremina:

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „OČI“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda će vam se svideti …