• 1
  • 0

Sledi još jedno pismo koje je upućeno dr Šulcu čiji bi odgovor mogao da zanima mnoge ljude. Naročito one koji imaju šećernu bolest. Kratko i jednostavno pitanje koje upućuju svi oni koji imaju ovo oboljenje jeste „Da li je dijabetes izlečiv?“ Ovo pismo i blog je odgovor na ovo pitanje.

PITANjE:

Dragi dr Šulc,

zaista me zainteresovao Vaš sajt i uzbuđena sam zbog mogućnosti „programa lečenja neizlečivih bolesti.“ S obzirom na to da imam dijabetes već četvrtinu veka, probala sam bezbroj različitih ishrana i promena načina života u nadi da ću izlečiti ovu bolest. Iako sam uspela da smanjim količinu insulina koju ubrizgavam svakog dana, nisam još uvek našla lek za ovu bolest. Često je dijabetes tipa 2 izlečiv, ali ne i tipa 1, tako sam učena. Da li ste ikada imali pacijente koji su uspeli da izleče dijabetes tipa 1, uz pomoć ovog programa neizlečivih bolesti?
 

ODGOVOR:

 

Draga Keti,
moji pacijenti su se lečili i od dijabetesa tipa 2 i od dijabetesa tipa 1.

Kao što si rekla, dijabetes tipa 2 je izlečiv i želim da znaš da se svaki pacijent kojeg sam imao sa dijabetesom tipa 2, uspevao izlečiti ako je bio spreman da učini sledeće:

Program ishrane: 100% biljni program ishrane sa nisko-glikemijskim indeksom.

Sva prerađena hrana ima visok glikemijski indeks, što znači da veoma brzo povećava nivo šećera u krvi. Integralne žitarice, povrće, hrana u svom prirodnom stanju, pa čak i većina svežeg voća, ima nizak glikemijski indeks. Dakle, što više prirodne i celovite hrane jedete, teže je i sporije vašem telu da je svari i upije, te se zato nivo šećera u krvi ne povećava brzo. Organizovanje programa ishrane, i smanjenje ukupne količine masti u telu zajedno sa čišćenjem i stalnim vežbanjem, bilo je dovoljno moćno da eliminiše dijabetes tipa 2, kod svih mojih pacijenata, kao i kod pacijenata sa dijabetesom tipa 1.

Metode čišćenja: Neka vam organi za eliminaciju budu očišćeni, uravnoteženi i zdravi!

Svakodnevno vežbanje i kretanje: Najmanje sat vremena svaki dan!

Prestanite da jedete nezdravu hranu: Ne smete jesti beli šećer i prerađenu hranu!

Svako može lako da snizi nivo šećera u krvi na normalan u roku od 30 dana na ovom programu. Svako, čak i ako nema nikakav dijabetes, može da snizi nivo šećera na normalan i prikladan. Nivo šećera u krvi kod dijabetičara pre jela treba da bude ispod 6,1, a nakon jela ispod 7,8… Svako može da uspe u tome! Pratite svih mojih 20 koraka zdravog života kao što je navedeno u knjizi.

Sada, da popričamo o dijabetesu tipa 1.

Kažeš da si bila na zdravoj ishrani i promenila si način života, i da si uspela da sniziš količinu insulina koju ubrizgavaš svaki dan. Da! Ovo je početak, dokaz, i samo nam je potrebno nekoliko koraka napred, kao i blago povećavanje intenziteta programa!

Ako i dalje nastaviš zdravo da se hraniš i da uvodiš promene u način života, to će ti omogućiti da još više smanjiš unos insulina, i da kao većina mojih pacijenata, u potpunosti prestaneš da ga koristiš.

Imao sam mnogo pacijenata sa dijabetesom tipa 1 koji su se oporavili od ove bolesti, izlečili se, izlečili pankreas i u potpunosti prestali da koriste insulin, ali većina njih je morala da uvede ekstremne i moćne promene, a moj program za lečenje neizlečivih bolesti je samo početak. Prati taj program, kao i svaki korak iz moje knjige „20 koraka“.

Mnogi moji pacijenti, a sada i na stotine njih sa dijabetesom tipa 1 uspeli su da izleče svoju bolest i da prestanu da uzimaju insulin, tako što su uveli moćne promene načina života.

Imali smo mnoge pacijente koji su nam pisali, ali svi vi koji čitate ovo, molim vas da mi pišete o svojim pričama izlečenja od dijabetesa tipa 1 i tipa 2, a ja ću to da objavim na mom sajtu. Zapravo, objaviću svako čudo izlečenja, tako da ih šaljite. Za naslov pisma stavite „čudo izlečenja,“ pa će mi biti lakše da te priče kasnije svrstam.

U redu, Keti, ti ovo možeš da uradiš. Imao sam pacijente sa dijabetesom tipa 1 koji su bili bolesni duže od tebe i više od tebe, pa su se u potpunosti izlečili. Hajde da počnemo!


dr Ričard Šulc

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *