JETRA – ŽUČ

690.00 RSD

Biljna tinktura dr Šulca za jetru i žučnu kesu + recept za pripremu

Bolesti jetre su sve učestalije, jedan od razloga je taj što hrana koju jedemo nije živa hrana već je obogaćena veštačkim bojama i zaslađivačima, dok naša jetra traži gorke namirnice. Gorčina je ta koja još u ustima pokreće čišćenje i regeneraciju jetre. U prirodi preovladavaju gorki ukusi, tinktura „Jetra“ sadrži kombinaciju odabranog gorkog i lekovitog bilja koje će pokrenuti jetru na detoksikaciju i regeneraciju još danas.

Kategorija:

Opis

KAKO OVA FORMULA DELUJE?
Kombinacija bilja u ovoj formuli su poznate po svojoj sposobnosti da štite, stimulišu i čiste jetru i žučnu kesu. Sikavica ima fito hemikalije koje se vezuju za ćelije jetre i oblažu ih, na taj način pomažu jetri u procesu lečenja. Lincura, list pelina i koren maslačka su klasične gorke tonične biljke za jetru, kao što smo spomenuli njihov gorak ukus još dok se formula nalazi u ustima stimuliše rad jetre. Đumbir, komorač i atričoka su biljke koje stimulišu varenje i takođe stimuliše jetru da proizvede više žuči, na taj način se podstiče i čišćenje jetre i čišćenje same žuči. Crni orah, pelin i beli luk su jaki čistači koji eliminišu mikroorganizme i parazite iz jetre.

RECEPT ZA PRIPREMU:
– Gujino seme
(Silybum marianum) – 4.DELA
– Koren maslačka
(Taraxacum officinale) – 1/2.DELA
– Koren mahonije
(Mahonia aquifolium) – 1,5.DELA
– Koren Lincure
(Gentiana lutea) – 1.DEO
– List pelina
(Artemisia absinthium) – 1.DEO
– Ljuske crnog oraha
(Juglans nigra) – 1/2.DELA
– Koren đumbira
(Zingiber officinale) – 1/2.DELA
– Beli luk
(Allium sativum) – 1/2.DELA
– Seme komorača
(Foeniculum vulgare) – 1/2.DELA
– List artičoke
(Cynara scolymus) – 1.DEO

PRIPREMA:
Napunite 3/4 staklene posude sa navedenim iseckanim biljkama. Sve stavite u blender sa alhoholom i dobro usitnite, odnos biljaka i alkohola treba da bude u razmeri 1/5. Prespite smesu u staklenu teglu, držite je na tamnom mestu i svakodnevno mućkajte. Nakon 40-dana možete procediti smesu. Zapamtite da se reč „delovi” odnosi na težinu, a ne zapreminu.

ZAŠTO TREBA DA IMATE OVU TINKTURU?
Mnogi lekari smatraju da pre nego što neka osoba dobije rak, skoro uvek je pre toga jetra bila slaba i nije uspla da obavlja funkciju detoksikacije organizma. Zato se jetra često naziva „prva linija odbrane od bolesti. Ako živite bilo gde na ovoj planeti, vaša jetra je napadnuta, oštećena i možda je čak i bolesna. Jedina vaša odbrana je jaka i zdrava jetra. A najbolji način da se održi jaka i zdrava jetra je da je redovno očistite.

Dodatne informacije

Sastojci:

Način upotrebe:

Period trajanja:

Period upotrebe:

Čuvanje:

Proizvodnja:

Zapremina:

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „JETRA – ŽUČ“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.