• 589
  • 0

Dar slušanja
Jeste, ali moraš zaista slušati. Bez prekidanja, bez predrasuda, ne planirajući kako ćeš odgovoriti. Samo pozorno slušaj.

Dar smeha
Prepričavaj članke i smešne priče. Neka tvoj moto bude: „Tako se rado smem zajedno sa tobom, volim kada te nasmem.“
 
Dar pisanja poruka
To može biti i najjednostavnija poruka, tipa: „Hvala za pomoć“ ili čak celi sonet. Kratku, rukom pisanu poruku neko će možda pamtiti celog života. Šta više, ona će možda i život nekome promeniti, a ako ne – barem ulepšati taj dan.

Dar izražavanja komplimentima
Jednostavne i iskrene reči: „Izgledaš tako lepo u crvenom“; „Sjajno si obavio posao“ ili „Ovo je bila divna večera“ – mogu nečiji dan učiniti vrednim sećanja, da se osećaju dobro i prihvaćeno.

Dar ljubaznih dela
Skreni svakoga dana sa svog uobičajenog puta , da učiniš neko ljubazno delo , nekome kome to treba.

Dar samoće
Ima trenutaka kada nam ništa nije milije nego da nas ostave na miru. Pobrini se da imaš vremena za ovakve trenutke, a prenesi i drugima taj dar samoće – shvati ih kada oni žele biti sami.

Dar vedrog raspoloženja
Najlakši način da se dobro osećaš jeste upućivanje ljubaznih reči i osmeha; zaista, nije teško reći „zdravo „, „dobar dan“ ili „hvala“.

Dar ljubavi
Budi velikodušan sa odgovarajućim zagrljajima, poljupcima, tapšanjem po leđima i držanjem za ruke. Neka ovi mali postupci ukažu na ljubav koju gajiš prema rodbini i prijateljima.

Dar odmora
Nađi sebi vremena za sebe, vreme kada ćeš raditi ono što voliš, da budeš svoj​. Neka tvoj „hobi“ postane tvoj mali kreativni odmor, vreme kada „puniš svoje baterije“.

Dar spasenja
Ovo je najveći dar koji imaš i koji možeš preporučiti drugima. Imaš mogućnost živeti u zajedništvu sa Bogom, druženju sa Njim, primati Njegove blagoslove i vođstvo, biti dete Božje: „A svima koji ga primiše dade vlast da postanu deca Božja – onima što veruju u njegovo ime, koji nisu rođeni od krvi, ni od volje telesne, ni od muževljeve volje – nego od Boga.“ (Ivan 1,12-13)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *