Rupičaste naočare

690.00 RSD

Naočare za poboljšanje vida i smanjenje dioptrije
Kategorija:

Opis

Način ka koji rupičaste naočare deluju

Poznati američki oftalmolog W.H. Bates u svom dugogodišnjem radu i istraživanju došao je do saznanja da se jasnija i izoštrenija slika dobija kada se gleda kroz mali otvor (rupu igle, ciode,..). Saznanje je iskoristio za razvijanje tzv. Bates-ovih vežbi za korekciju vida. Ove vežbe se i danas koriste za jačanje očnih mišića i smanjenje dioptrije.

Rupičaste naočare su osmišljene kao način primene Bates-ovih vežbi u svakodnevnom životu na jedan komforniji i elegantniji način.
Redovno gledanje kroz rupičaste naočare, koliko god to jednostavno zvučalo, trenira mišiće oka, što povećava raspon kretanja mišića koji kontrolišu naše oči. Kroz rupice na prednjoj strani naočara prolazi manji i usmereniji snop svetlosti koje pada na vaše oko. Zbog manjeg intenziteta i veće usmerenosti, oko mnogo lakše uspeva da obradi “informacije” koje stižu do njega i mozgu prosleđuje kvalitetniju i jasniju predstavu onoga što trenutno gledamo. Poteškoće u fokusiranju nastaju, kada se slika stvara u oku ispred rožnjače (kratkovidost) ili iza nje (dalekovidost). Zato od svake tačke slike nastaje tzv. nejasni krug. Konvencionalna sočiva rade po principu dovođenja slike na rožnjaču, da bi se jasno videlo. Ovo rezultira sa lenjošću očnog mišića zbog čega nam je vremenom potrebna sve veća dioptrija. Dovođenjem niza rupica ispred oka smanjuje se efektivni otvor oka (od onog određenog zenicom oka na veličinu rupice ispred oka). Tako se smanjuje veličina nejasnog kruga, što objašnjava poboljšanje vida za vreme nošenja rupičastih naočara. Pinhole poboljsšvaju oštrinu slike, dozvoljavajući vašem mozgu da pronađe tačku fokusa. Ljudi koji pate od problema s vidom (kratkovidosti, dalekovidosti, staračke dalekovidosti, astigmatizma, sindroma računarskog vida itd.) često primećuju da im se vid odmah poboljša čim stave na oči rupičaste naočare.

Naša očna sočiva kontrolišu mišići. Kao bilo koji mišić u našem telu, mišići očiju moraju da se vežbaju kako bi ostali snažni i kako bi zadržali svoj potpuni, zdravi raspon kretanja. Tokom ovog procesa, fokusni mišići oka se sve više navikavaju, a redovna vežba pomaže vašem očnom fokusnom sistemu. Kontinuiranim nošenjem Pinhole naocara i vežbanjem očnih mišića dolazi do zaustavljanja procesa slabijenja vida kao i do smanjenja dioptrije koju nosite.

Kratka vežba – praktican primer kako funkcionisu ove naocare:

Prekrijte jedno oko rukom. Sklopite svoju drugu ruku tako da otvorite malu rupicu pomoću svog kažiprsta i palca. Pogledajte kroz rupu pomoću slobodnog oka u neki objekt pun kontrasta (npr. sliku) koji niste pre mogli videti. Uočicete sigurno promenu. Tako funkcionisu i ove naočare.

Konstatacija: Istraživanja pokazuju da do oštećenja vida uglavnom dolazi zbog zamora očnog mišića, i da je zdravom ishranom i zdravim načinom života moguće doprineti poboljšanju vida. Takođe, jedna od veoma važnih aktivnosti u poboljšanju vida jeste odmaranje očiju koje se može vršiti jednostavnim „dlanovanjem“ ili postavljanjem dlanova preko zatvorenih očiju. Još jedan odličan način za odmaranje očiju jeste nošenje takozvanih „rupičastih naočara“, u vreme kada ne čitamo, ne vozimo auto ili ne vršimo aktivnost za koju je potrebno posebno naprezanje očiju.

U ovom audio snimku može se čuti iskustvo čoveka koji je smanjio svoju dioptriju vežbama, pomoću kojih je moguće potpuno ispraviti vid.

Njegovu knjigu, prevedenu na nas jezik, mozete preuzeti OVDE.

Takodje, u knjizi „Unapredite vid – odbacite naočare“ (koju možete skinuti OVDE) Dr Lorin Dej objašnjava uzroke oštećenja vida i daje savete kako možemo poboljšati vid. U pomenutoj knjizi, ona iznosi svoje iskustvo kako je nošenjem rupičastih naočara, dlanovanjem i drugim jednostavnim tehnikama (uz zdrav način života) potpuno ispravila vid i odbacila naočare.

Dodatne informacije

Proizvodnja:

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Rupičaste naočare“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *