Dodatak u ishrani MLADI JEČAM

1,490.00 RSD

Ječmena trava sadrži više kalcijuma od kravljeg mleka i više vitamin C od pomorandži.

Opis

Ječam je stara žitarica iz porodice trava (Poaceae) i jedna je od prvih pripitomljenih žitarica. Zrno ječma je danas uobičajena hrana pa se koristi na mnogo različitih načina. Međutim, ječmena trava koja raste iz zrna je čak mnogo hranljivija. Mladi zeleni listovi ječma koriste nutrijente iz zrna da bi rasli i tokom tog procesa pretvaraju složene nutrijente zrna u jednostavnije oblike. Tako se duži proteinski lanci – kakav je gluten – dele na pojedinačne amino kiseline. Za razliku od ječmenog zrna, ječmena trava sadrži hlorofil, kao i više minerala i vitamina.

Ječmena trava u prahu je bogat izvor vlakana (39% ukupne mase) i hlorofila. Sadrži brojne minerale kao što su kalcijum, hrom, bakar, gvožđe, magnezijum, mangan, fosfor, kalijum, selen i u namirnicama posebno retki bor.

Hrom pomaže održanju normalnog nivoa šećera u krvi i normalnog ćelijskog metabolizma.
Mangan ima ulogu u normalnoj metaboličkoj razmeni energije, održanju zdravlja kostiju, kao i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Kalijum je dragocen za normalnu mišićnu funkciju, održanje normalnog krvnog pritiska i funkcionisanje nervnog sistema. Količina od 7 grama (3 kašičice) ječmene trave sadrži 46% preporučene dnevne doze folata koji su posebno značajni za trudnice jer doprinose rastu posteljice tokom trudnoće.
Folati imaju ulogu i u normalnoj sintezi amino kiselina, formiranju krvnog tkiva, normalom metabolizmu homocisteina, normaloj psihičkoj funkciji i pojačavaju imunitet. Folati su takođe uključeni u proces ćelijske deobe, čija se uravnoteženost smatra jednim od osnovnih faktora usporavanja procesa starenja. Osim toga, folati pomažu i smanjenje umora i iscrpljenosti. Pored svega nabrojanog, ječmena trava sadrži ß-glukan polisaharidni molekul koji deluje kao antioksidant, jača imuni sistem i snižava holesteriol u krvi.

Ječmena trava se uzgaja po najvišim propisanim standardima organske poljoprivrede, bez upotrebe pesticida (čak ni onih dozvoljenih) i bez veštačkog đubriva. Samim tim, moguća je potpuno prirodna proizvodnja. Osim rotacije useva i odsustva pesticida, tehnološki napredne metode procesuiranja takođe doprinose kvalitetu i održanju nutritivnog sastava ove ječmene trave. Nakon žetve, naša ječmena trava stiže u proizvodni pogon za manje od 6 sati. Zatim se isušuje i pretvara u prah posebnom metodom koja obezbeđuje maksimalno očuvanje mikrobiološkog i nutritivnog sastava, koji se redovno laboratorijski proverava. Ječmena trava ima specifičan ukus koji se dobro slaže sa voćnim sokovima i smutijima. Ako tek počinjete sa korišćenjem ječmene trave, dodajte svega jednu kašičicu soku od jabuke ili pomorandže. Kasnije možete povećati dozu dok ne postignete željeni efekat. Ječmenu travu možete umiksati i u smuti ili sok od povrća ili jednostavno u čašu vode. Može se čak koristiti i kao prirodna boja prilikom pripremanja dezerata.

 

Koristi od ječmene trave …

  • detoksifikacija,
  • bolje varenje,
  • snižava holesterol,
  • pomaže u lečenju artritisa, jer rastvara naslage kalcijuma,
  • deluje alkalno na organizam,
  • ublažava sistemske upale u organizmu.

 

Jeste li znali da …

 … postoji optimalna visina ječmene trave kada ona sadrži najviše nutrijenata. PlanetBIO ječmena trava se žanje pre nego dostigne visinu od 30 centimetara, jer tada ima najviše hlorofila, vitamina, minerala i ostalih hranljivih materija.

… ječmena trava sadrži više kalcijuma od kravljeg mleka i više vitamin C od pomorandži.

… za razliku od zrna ječma, ječmena trava je bezglutenska. Tokom procesa klijanja, gluten se razbija na amino kiseline. PlanetBIO prah ječmene trave je tako pogodan za osobe koje su alergične na gluten.

 

Recept za jednostavan zeleni smuti:

  • 1-2 jabuke
  • 1-2 pomorandže
  • 1 kašika praha ječmene trave

Dodatne informacije

Težina 100 kg
Proizvodnja:

Čuvanje:

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Dodatak u ishrani MLADI JEČAM“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *