• 738
  • 0

Čišćenje debelog creva može da poboljša varenje, može učiniti da se osećate bolje, može čak i pomoći da izgubite višak kilograma.

Debelo crevo je organ koji služi za izbacivanje većine toksina i nepotrebnih stvari iz našeg organizma, ono u suštini ima ulogu kanalizacije organizma. Ukoliko je kanalizacija zapušena i toksini nemaju kuda da izađu iz organizma, onda se javljaju razne bolesti i problemi. Osnova lečenja većine bolesti leži zapravo u temeljnom čišćenju debelog creva.

7 prirodnih metoda čišćenja debelog creva

Sok od jabuke

Svež sok od jabuke je odlična prirodna metoda čišćenja debelog creva. Redovno uzimanje soka od jabuke podstiče rad creva, razgrađuje toksine i poboljšava pražnjenje jetre, kao i zdravlje celokupnog digestivnog sistema.

Iscedite sok od jabuke koristeći sokovnik. Popijete čašu soka i sačekajte oko pola sata. Nakon toga popiti čašu vode. Ponovite ovaj postupak 2-4 dana.


Aloe vera

Aloe vera ima dobro poznate detoksifikujuće sposobnosti i deluje kao laksativ, pa se smatra efikasnim čistačem debelog creva. Pored pomoći koje pruža u čišćenju debelog creva, ona ima mnoge druge korisne osobine koje pomažu u lečenju zatvora, alergije kože, dijareje, glavobolje i bola u želucu.

Pomešati 2 kašike soka od limuna sa svežim aloe vera gelom i staviti smesu u blender kako bi ste napravili malo soka. Pijte ga nekoliko puta na dan tokom nekoliko dana.

Čaj od sene

Čaj od sene je moćno prirodno laksativno sredstvo, koje vrlo delotvorno i efikasno čisti creva. Zato je sena jedan od glavnih sastojaka naše formule Creva #1, koja se koristi za podsticanje rada i čišćenje debelog creva.


Sok od limuna

To je idealan kućni lek za čišćenje debelog creva. Limun je bogat vitaminom C i antioksidativnim svojstvima. On pomaže u pravilnom funkcionisanju sistema za varenje.
Iscedite sok od jednog limuna u čašu i dodajte prstohvat morske soli u ovu smešu. Sipajte mlaku vodu za piće u čašu i dobro izmešajte. Ovu mešavinu popijete na prazan stomak svaki dan i imaćete redovno pražnjenje.

Voda

Započnite dan sa čašom vode. To je jednostavan i efikasan domaći lek za čišćenje debelog creva. Redovno uzimanje vode će pomoći telu da izbaci sve štetne toksine i otpad iz vašeg tela na prirodan način. Voda će držati telo hidriranim i omogućiće pravilnu funkciju. Potrudite se da pijete barem 10 do 12 čaša vode svaki dan.


Sveže ceđen sok od povrća

Umesto čvrste hrane, cedite svež sok od povrća svakodnevno. Sok će dati telu dovoljno lubrikacije koja je potrebna za izbacivanje štetnih toksina iz tela na prirodan način. Što više pijete ove sokove, to će čišćenje debelog creva biti bolje. Koristite sokovnik za seđenje i odmah popijte sok, sokovi izuzetno brzo gube hranljivost, pogotovo ako stoje na sobnoj temperaturi.


Biljne vlakna

Hrana bogata vlaknima takođe čisti creva. Vlakna čine da stolica bude meka i uklanjaju štetne toksine iz tela. Biljna vlakna poboljšavaju funkciju creva i pomažu u lečenju svih crevnih problema. Jedite žitarice organskog porekla koje sadrže ogromnu količinu vlakana. Ukoliko ste netolerantni na gluten, samo konzumirajte dosta voća i povrća.

 

* Više informacija o prirodnom čišćenju creva možete pročitati u tekstu: ČIŠĆENJE DEBELOG CREVA*

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *