• 388
  • 0

1. Odmašćivanje – Mešavina obične vode i limunovog soka je dovoljno jaka da ukloni bilo koju masnoću sa vaših kuhinjskih aparata i elemenata.

2. Dezinfekcija i osvežavanje kuhinje – Da li su vaš frižider ili daska za sečenje zaista čisti? Površine na kojima i u kojima spremamo i čuvamo hranu je neophodno da budu čiste i one su baš mesta na kojima ne želimo da koristimo otrovne hemikalije za čišćenje. Limunov sok je odličan za dezinfekciju tih površina i takođe će otkloniti neprijatne mrlje i mirise.

3. Smirivanje kašlja – Pomešajte malo svežeg meda sa jednakom količinom soka od limuna da biste smirili kašalj. Ova mešavina je, takođe, dobra kada vas boli grlo.

4. Toniranje kože – Koristite pamučnu vatu da nanesete tanak sloj razređenog limunovog soka na kožu. Ostavite da stoji deset minuta, a zatim isperite hladnom vodom. Sok od limuna je prirodan piling za vašu kožu i takođe može da izbeli tamne mrlje i ožiljke.

5. Umesto sirća – Limunov sok je odlična zamena za sirće u bilo kojoj vrsti salate.

6. Čišćenje stakla – Sok od limuna je ono što vam je neophodno da biste vratili sjaj vašoj vazi ili bokalu. Takođe, možete da koristite razređeni sok od limuna (1:10 – limun:voda) da bi vaši prozori dobili sjaj.

 

7. Očistite i omekšajte vaše ruke – Sok od limuna je odličan za uklanjanje mrlja i neprijatnih mirisa sa ruku. Blago istrljajte ruke sunđerom, onda ih isperite i tretirajte kao i obično. Vaše ruke će biti čiste, meke i sveže.

8. Vraćanje sjaja metalnim predmetima – Jednostavna pasta od soli i soka od limuna će vratiti sjaj predmetima od bakra, hroma i mesinga. Nanesite smesu, ostavite je da odstoji 10 minuta, a zatim isperite toplom vodom i nežno ispolirajte da biste dobili sjaj.

9. Svetliji pramenovi u kosi – Hemikalije koje se koriste da bi se posvetlela kosa mogu da budu veoma otrovne. Dobijte prirodne pramenove tako što ćete naprskati kosu sokom od limuna pre nego što izađete na sunce.

10. Očistite toalet – Sredstva za čišćenje toaleta su gruba i nepotrebna. Mešavina sode bikarbone i soka od limuna će dati izgled, a i miris vašem toaletu kao da je nov.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *