• 1
  • 0

Sok od belog luka sadrži mnoge vitalne hranjive materije, uključujući vitamine, aminokiseline, enzime, vitamine A, B6, C, E, kalcijum, gvožđe, kalijum, fosfor i selen. Sok od belog luka deluje kao prirodni antioksidans i ima mnoga druga lekovita svojstva.

Sok od belog luka možete cediti u sokovniku, ali u koliko ne posedujete sokovnik možete ekstraktovati sok na ovaj način.

Sok od belog luka

 

Sastojci:

-nekoliko glavica belog luka
-seckalica za hranu
-platno
-dobro Sito
-kašika


Priprema:

1. Oljuštiti beli luk.

2.
Staviti sav oljušteni beli luk u procesor za hranu i miksati dok ne postane pasta.

3.
Stavite pastu od belog luka na dno sita koje je stavljeno nad posudom.

4. Pritiskajte nežno koristeći kašiku, kako biste iscedili sok iz luka.

5. Procedite sok kroz platno.

6.
Sipajte proceđeni sok u bocu i čuvajte u frižideru .

Kako da iskoristimo ovaj sok?

– Napravite puter od belog luka i koristite ga kao namaz.
– Možete takođe ovaj sok koristiti i kao dresing za salatu.
– Mešanje ovog soka sa sokovima od voća i povrća ili mešanjem sa smutijima, je odličan način da konzumirate sok od belog luka.


Velike koristi od ispijanja soka belog luka!

1. Beli luk sadrži aktivni sastojak alicin, koji poboljšava imunitet i pomaže jačanju tela u odbrani od raznih bolesti. Takođe štiti organizam od bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija, smanjuje nivo holesterola i poboljšava kardiovaskularno zdravlje.

2. Beli luk inhibira rast bakterija i gljivica. Takođe pomaže sa preteranim rastom gljivica u organizmu i koristi u lečenju kandide.

3. Ispijanje soka od belog luka redovno, smanjuje rizik od raka debelog creva, rak dojke, rak grla, raka prostate i raka želuca.

4. Takođe smanjuje oksidaciju holesterola u krvi i nagomilavanje plaka u arterijama, smanjuje rizik od srčanih bolesti i pomaže u regulaciji nivoa šećera u krvi.

6. Sok od belog luka je koristan u tretiranju gljivičnih infekcija kod stopala ili uha kod sportista. Nanesite čist sok od belog luka direktno na obolelo mesto kako bi ste smirili svrab.

7. Takođe pomaže u lečenju astme tako što utiče da se šlajm odlepljuje sa bronhija.

8. Sok od belog luka pomaže regulisanju lepljivost trombocita ili agregaciji tj. smanjuje koagulaciju krvi i promoviše zdravlje srca.

9. Nanesite sok od belog luka na osibe i ujede od insekata, on odmah zaustavlja svrab.

10. Ispijanje soka od belog luka proređuje krv što može pomoći u sprečavanju bolesti srca, stvaranju krvnih ugrušaka, srčanih napada i moždanog udara .
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *