• 792
  • 0

Ova bolest nastaje postepeno usled opterećenost krvnih sudova i slabe cirkulacije. Ako se ne leči može dovesti i do teških komplikacija kao što su tromboza, otvorene rane i slično. Priroda nudi dosta biljaka koje pospešuju cirkulaciju i sprečavaju i leče bolest proširenih vena.

Tretman divljim kestenom:

Divlji kesten je vrlo dobar prirodni lek za terapiju proširenih vena i hemoroida. Ova biljka utiče na smanjenje simptoma kod oboljenja vena, kao što su: proširene vene, bol, umor, otok nogu, edem.

Sastojak divljeg kestena, escin, blagotvorno deluje na stabilizaciju zidova venskih krvnih sudova i samim tim smanjenja otoka i bola. Divlji kesten umanjuje upalne procese, povećava čvrstinu krvnih sudova, pojačava otpor venskih kapilara i umanjuje propustljivost za tečnost, na taj način smanjuje se opterećenje venskih krvnih sudova i otok. Divlji kesten oslobađa osećaja težine u nogama, umanjuje bolove i grčeve.

Pravljenje gela od kestena:

1
. Sakupite 20 plodova divljeg kestena, sameljite u blenderu i dodajte 500 ml votke i ostavite da odstoji 15 dana.

2. Nakon toga procedite kroz gazu. Tako dobijate tinkturu koju možete utrljavati u kožu, ali ipak je bolje napraviti gel ukoliko imate sastojke.

3. Dodate 3 kesice vegeterijanskog želatina i 150 ml hladne vode u posudu i mešajte ih dok se ne rastvori. Podgrevati 2 minuta dok se konstantno meša. Kada počne polako da se zgušnjava polako dodavati tinkturu. Dodati 5 kapi ulja od lavande.

4. Sipati u sterilisane kutije za kremu od 250 ml.

Korišćenje: probati prvih 24 casa, ako nema iritacija mazati dvaput dnevno ili češće.

Čuvanje: čuvati 3 meseca u frižideru.

Obloge od gaveza:

Sveže nastrugan koren od gaveza u obliku obloga uvek će dobro doći kod svih problema sa venama i cirkulacijom. U nedostatku sveže biljke koristi se tinktura od gaveza koja ima moć regeneracije tkiva. Protiv upale vena tinktura se dobro pokazala u kombinaciji sa uljem od kantariona ili još bolje, takođe tinkturom od kantariona.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *