• 207
  • 0

Takođe, verovatno niste znali, ali žeđ nije jedini simptom koji jasno pokazuje da treba da pijete više vode, već vas vaše telo o tome obaveštava na još nekoliko načina.

Sledeći simptomi jasno pokazuju da ste dehidrirali, pa ako ih osetite znajte da je vreme da preduzmete nešto po tom pitanju.

Glavobolja

Organizam stalno gubi tečnost a s njom odlaze i soli. Mozak je osjetljiv na te promjene i upravo to je okidač za glavobolje. Što više tečnosti nedostaje organizmu, glavobolja je time jača.

Što više tečnosti izgubite, to se više smanjuje volumen krvi zbog čega u mozak dopire manje kiseonika pri čemu se šire krvni sudovi i glavobolja postaje još gora.

Izrazito žuta mokraća

Kada urin požuti, vreme je da prošetate do kuhinje i natočite čašu vode. Urin osobe koja pije dovoljno tečnosti proziran je, a žuta boja ukazuje na to da je u mokraći previše otpadnih materija.

Kad ste dovoljno hidrirani, toksini i ostale materije lako se izlučuju iz organizma, ali ako ne pijete dovoljno vode, zadržavaju se u organizmu.

Zatvor

– Voda pomaže protok materija kroz creva i njihovo izbacivanje iz vašeg tela pa ako organizam ne dobija dovoljno tečnosti, ni vi nećete imati redovnu stolicu.

Dodaj komentar

Vaša e-mail adresa neće biti nigdje objavljena. Obavezna polja su označena sa *