• 1
  • 0

Infracrvena sauna

 
Korišćenje saune i znojenje je davno uspostavljeni oblik detoksikacije, posebno popularan u severnim zemljama gde mnogi domovi imaju svoje saune. Mnogo se debatuje o tome koje su saune najbolje, ali mnogi stručnjaci tvrde da su infracrvene saune najbolje kada je u pitanju detoksifikacija. Lampe koje se koriste u infracrvenoj sauni predstavljaju izvor toplotne svetlosti sličan suncu. Ove lampe u stvari ne zrače tačno infracrvenom svetlošću već skoro infracrvenom svetlošću tj. frekfencija ove svetlosti je malo niža od frekfrncije infracrvene svetlosti. Ovaj „infracrveni“ spektar svetlosti indukuje regeneraciju ćelija, podstiče smanjenje upala i obnavljanje neurona.
 
Možete se odlaziti u spa centre koji imaju ove saune, a ukoliko ste u mogućnosti, možete napraviti sopstvenu kućnu saunu za praktičnu upotrebu. Ovu saunu možete koristiti svakodnevno 30-40 minuta.
 

Bentonit glina

 
Betonit glina se koristi milenijumima kao prirodna metoda za detoksifikaciju od otrova i lečenje probavnih bolesti. Nekada su ljudi imali običaj da sa sobom nose ovu glinu i koriste je kad god je to potrebno, za uklanjanje neželjenih toksina iz tela. Bentonit glina pomešana sa prečišćenom vodom je jednostavan način za detoksifikaciju štetnih toksina iz tela. Betonit glinu trebate uzimati jedan sat nakon obroka, suplemenata ili lekova. Započnite mešanjem jedne kašičice betonit gline pomešane sa jednom šoljom prečišćene vode u staklenoj tegli. Koristite samo glinu za ljudsku upotrebu i pazite da ne dobijete zatvor. Predlažemo da probate našu crevnu formulu #2 po receptu Ričarda Šulca koja sadrži bentonit glinu i koja se koristi za čišćenje organizma. Uz ovu crevnu formulu koristite i crevnu formulu #1 kako ne bi došlo do zatvora.
 

Aktivni ugalj

 
Aktivni ugalj se godinama koristi u hitnim službama kao način za bezbedno uklanjanje određenih otrova. Aktivni ugalj koji se takođe može koristiti kod kuće za uklanjanje teških metala po potrebi. Najbolje ga je pomešati sa vodom i uzimati 1-2 sata nakon obroka. Preporučuje se jedna kašika aktivnog uglja pomešana sa jednom šoljom vode. Predlažemo da probate našu crevnu formulu #2 po receptu Ričarda Šulca koja sadrži aktivni ugalj i koja se koristi za čišćenje organizma. Uz ovu crevnu formulu koristite i crevnu formulu #1 kako ne bi došlo do zatvora.
 

Kupke sa gorkom soli

 
Slane kupke sa gorkom soli su ugodan način detoksifikacije koji opušta bolne mišiće i snabdeva telo važnim mineralima sulfata i magnezijuma. Magnezijum i sumpor takođe izvlače so i opasne toksine iz tela. Za jednu kupku se preporučuje najmanje 2 šolje gorke soli. Kako biste bili sigurni da je so što čistija, izbegavajte gorke soli koje imaju dodane mirise.
 

Zeleni sokovi i smutiji

 

Domaći, sveže ceđeni sokovi i smutiji napravljeni od kombinacije svežeg organskog povrća i voća dobro su poznati po tome što pomažu u detoksifikaciji, zahvaljujući visokom sadržaju antioksidanata i vitamina. 
 
Sokovi daju snagu i obiluju antioksidantima, enzimima, vitaminima i hranljivim sastojcima. Ovi antioksidanti štite telo od ćelijskih oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. Sirovi sveži sokovi daju netaknute enzime što ih čini lako svarljivim.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *