• 595
  • 0

Evo 6 lako dostupnih biljaka koje mogu da pomognu da izgledate mlađe, ali i što je najvažnije da budete zdravi.

1. Avokado

Pored toga što je sadrži veliku količinu vitamina E, avokado je bogat antioksidansima koji štite kožu. Avokado pomaže u regeneraciji ćelija kože što omogućava da vaša koža izgleda sveže, dajući joj mladalački ten.

2. Orasi

Orasi su bogati vitaminom E i pomažu da vaša koža izgleda sjajno.

3. Pasulj

Pasulj sadrži dosta vlakana i kalijuma koji pomažu u regulisanju nivoa holesterola i tako smanjuje rizik od srčanog udara. Ali, njegova glavna dobrobit za zdravlje je ta što je bogat proteinima.

4. Brokoli

Brokoli je izvrstan izvor vlakana i vitamina C koji ne samo da pomažu u kontroli težine, već pomažu i u borbi protiv bolesti srca. Sulforafan koji je pronađen u brokoliju sprečava rast ćelija raka.

5. Borovnice

Borovnice su bogate vitaminom C koji pomaže boljoj cirkulaciji krvi. Borovnice takođe sadrže određene minerale koji pomažu kontrolu starenja. Bogate su kalijumom i pomažu u borbi protiv nadutosti.

6. Brazilski orah

Brazilski orah je veoma bogat selenom, mineralom koji je odličan u kombinaciji sa vitaminom E za zaustavljanje oštećenja ćelija koje prouzrokuju slobodni radikali. Zbog ove osobine, brazilski orah usporava proces starenja. Brazilski orah ne bi trebalo da se uzima više od 2 na dan zbog velike količine masti koje sadrži.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *