• 778
  • 0
Uobičajeni znaci prevelikog razvoja kandide mogu uključiti sledeće:
 
Aftozni čirevi (mali beli čirevi u ustima koji se povremeno javljaju)
 
– Nadutost ili nadimanje
 
– Hronične alergije i sinusitis
 
– Dijareja
 
– Iscrpljenost
 
– Gasovi
 
– Žudnja za hranom
 
– Bol u zglobovima
 
– Uporna gojaznost
 
– Psihološki i mentalni simptomi (zbunjenost, depresija ili promena raspoloženja)
 

Šta izaziva kandidu?

 

Ovih sedam faktora utiču na preteranu razvijenost kandide.
 
Kontraceptivi
 
Kontraceptivi, posebno oralne pilule za sprečavanje trudnoće, mogu eliminisati dobru crevnu floru što će izazvati prerazvijenost gljivica. Glavni sastojak ovih pilula je estrogen, koji podstiče razvoj gljivica.
 
Imajte u vidu da intrauterini uređaji napravljeni od bakra takođe mogu ubiti dobre bakterije i podstaći razvoj gljivica.
 
Fermentisana hrana i stres
 
Fermentisana hrana kao što su kiseli kupus, kombucha i turšija, često mogu pomoći crevnoj flori. Ipak, oni takođe mogu pogoršati stanje prevelike rasprostranjenosti kandide. Eksperti savetuju da se ove namirnice izbace iz upotrebe tokom lečenja od kandide.
 
Hronični stres i loš san mogu podstaći preveliko lučenje hormona kortizola. Visoki nivoi kortizola mogu inhibirati imuni sistem i tako povećati nivo šećera u krvi. Šećer je hrana kojom se kandida hrani tako da ćete im ovim pomoći da se još više razmnože.
 
Stres i nesanica mogu takođe uticati na zdravlje adrenalnih žlezda, koje su ključne za zdrav imuni sistem.
 
Nezdrava ishrana
 
Ako vaša hran sadži procesuiranu, obrađenu hranu, testenine, slatka pića i slatkiše, onda imate veći rizik od problema sa kandidom iz razloga što ove namirnice je upravo prehranjuju. Pored toga, slatka hrana može smanjiti funkciju imunog sistema, što automatski loše utiče na  sposobnost tela da drži kandidu pod kontrolom.
 
Kandida može štetiti digestivnom sistemu, što može negativno uticati na varenje hrane i apsorpciju esencijalnih nutrijenata. Čak iako jedete organsku hranu kandida može sprečiti da vaše telo dobije potrebne nutrijente.
 
Neaktivnost
 
Sedalački način života je takođe povezan sa kandidom i generalnim nedostatkom kiseonika u telu. Bez redovne vežbe, imaćete veći rizik od gojaznosti i dijabetesa. Ove gve stvari takođe doprinose kandidi.
 
Korišćenje antibiotika
 
U praksi možemo videti da korišćenjem farmaceutskih antibiotika uvek dolazi do problema sa kandidom.
 
Na osnovu studija, prosečan čovek u sebi ima oko 500 različitih vrsti bakterija. Većina ovih bakterija su korisne, a neke od njih kontrolišu razvoj kandide. Antibiotici ubijaju patogene bakterije, ali takođe uništavaju i korisne bakterije koje sprečavaju da kandida izmakne kontroli.
 
Toksini i teški metali
 
Teški metali kao što je živa iz amalgamskih plombi mogu oslabiti imuni sistem i naštetiti dobrim bakterijama, što će otvoriti vrata kandidi.
 
Toksini kao što su hlor i fluorid, koji se mogu naći u gradskoj vodi, takođe mogu ubiti dobre bakterije. Kako biste ih izbegli, koristite bunarsku, izvorsku, filterisanu ili destilovanu vodu. Takođe koristite i paste za zube bez ovih sastojaka.
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *