• 592
  • 0

Dr Lorin Dej iz SAD, koja se sama izlečila od raka, takođe smatra da je jedna od najvećih prepreka da čovek ozdravi od neke teže bolesti, uverenje da ne može biti zdrav, odnosno da je neka bolest neizlečiva. “Ne postoje neizlečive bolesti, već samo neizlečivi ljudi”- ovu konstataciju i tvrdnju možete da čujete od svih stručnjaka na polju prirodne medicine. Ovo nije samo izlizana fraza već sušta životna istina. Sve je do nas samih. Ma koliko da ste teško bolesni vi možete uz pomoć prirodnih metoda lečenja odnosno same prirode i Tvorca da sanirate sve probleme koji vas muče.

Sve je u duhu odnosno karakteru. Optimizam i vedar pogled na izazove koji su pred vama, na život uopšte je od ključnog značaja i ugaoni je kamen izlečenja. Pozitivan stav u životu je neophodan da bi se rešavali, ne samo zdravstveni, već i drugi problemi. Kada je čovek pozitivan i optimista njegov organizam drugačije funkcioniše. Luče se i hormoni za obnovu tela, za sreću.

-Medicinska ispitivanja su pokazala da stav ogorčenosti i ljutnje, ili uopšte negativan stav, sprečavaju pravilno delovanje imunog sistema.

-Čovek nije samo fizičko biće, već podjednako i duhovno, i zato je potrebno um hraniti pozitivnim stvarima. Fizičko i duhovno zdravlje su nerazdvojivi, neraskidivi delovi jedne životvorne celine-ljudske duše. Postoji i izreka, ja bih je pre nazvao konstatacijom koja je više nego istinita, da su “čista savest i zahvalan um najbolji jastuci za spavanje”. Mirna savest i zahvalnost Tvorcu što vam je pokazao na koji način pravilno da sagledate koren problema i da ga ne jedini valjan način rešite je da se izlečite putem prirode koja je na kraju krajeva njegov manifest. Što je toliko milostiv i ponizan da će vam uvek izaći u susret i pružiti neizmernu podršku i brigu, naravno ako se istinski iz srca pokajete ,ponizno priznajući svoje greške, svoju gordost, oholost, ako istinski iz srca zatražite pomoć za prevazilaženje vaših trenutnih problema, on će uvek biti tu za vas…veruj te mu…..

-Pozitivan stav u životu i zahvalnost je podjednako ili čak važnije od dobrog zdravlja. To znači da uvek treba biti optimista, nikad se ne predavati u bilo čemu, u situacijama u kojima se to može biti konstruktivan i kreativan, iskazivati poštovanje prema drugima, družiti se sa pozitivnim i srećnim ljudima, jednostavno treba izabrati da budete srećni. Na taj način čovek lakše i brže uspeva u životu, bolje kontroliše stres, ima više volje, energije, sposobni motivisanja sebe i drugih…

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *