• 515
  • 0

Kanadska stara ovca. Pogledajte šta rade oni koji su neprijatelji zdravog života. Dobar primer na kome možemo da učimo.

Ja nisam kriminalac. Ja sam pastir, farmer i pisac koji se bavio održavanjem retke vrste Shropshire (Shropshire) ovaca zadnjih 12 godina, kao i uzgajanjem nekoliko drugih autohtonih vrsta stoke (rasa) i povrća zadnjih 30 godina.

Onda se Kanadska agencija za inspekciju hrane nepozvana okomila na moj život, na moju farmu zauvek menjajući njihov pravac (kurs). Da bi utvrdili da li su zdravi ubili su moje prelepe ovce i njihovu nerođenu jagnjad. Bili su zdravi! Sad su mrtvi!

CFIA (Agencija za inspekciju hrane Kanade) i Ministarstvo poljoprivrede ignorisalo je preko 5.000 ljudi koji su potpisali peticiju da se ubijanje zaustavi. Masakr moje retke autohtorne vrste rezultiralo je smanjenjem Shropshire (Shropshire) populacije na manje od 80 čistokrvnih ženki u celoj Kanadi.

Domino efekat otkad su se oni pojavili je poražavajući, od njihove prve invazije (upada) sve je naglo krenulo nizbrdo. Stalno ponavljam sebi „Ima i gorih stvari“, drži se i ne odustaj.

CFIA je optužila mene, farmera aktivistu za sirovo mleko Michael Schmidt i još dvojicu sa brojnim kriminalnih optužbama uključujući i zaveru, jer navodno smo hteli da spasemo kanadsku autohtornu vrstu ovaca.

Sad nemam nikakve prihode, niti prevozna sredstva, a i borim se protiv depresije i posttraumatskog stresa. Preti mi oduzimanje imovine i neverovatnih 100.000 dolara naknade advokatu za odbranu na predstojećem (kriminalnom) suđenju. Ako budem osuđen, suočavam se sa 12 godina zatvora i novčanom kaznom od 1,5 miliona dolara.

Nije lako priznati, ali ponos na stranu – neophodna mi je pomoć.

Na svima nama je da promenimo ovu nerazumnu politiku koja sprečava slobodu poljoprivrede i hrane, i uništava naš poljoprivredni biodiverzitet. Moramo zaštiti naše autohtone vrste životinja, naše autohtono seme, moju farmu … ostale male farme.

Ovo sumorno poglavlje u mom životu je samo detalj (sitnica) – ne želim da odustanem samo zato što mi je hladno ili što sam (finansijski) propao ili što me je vlada pregazila. Uspravno stojim, uprkos njima.

Ako izgubim farmu – oni pobeđuju. I, to bi bilo samo još jedno u nizu mnogih njihovih nedela (zlodela).

Molim Vas pomozite mi da sačuvam svoj dom i da održim svoju farmu. Svaka Vaša pomoć, ma koliko mala, će napraviti razliku. Celu priču možete pronaći na ShropshireSheep.org

Uz Vašu pomoć, udahnimo ponovo život na ovoj farmi. Hvala Vam puno.
Širite ovu priču dalje.

{youtube}WBN7cglGpNQ{/youtube}

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *