• 2
  • 0

Šta nam nudi zelena ljuta paprika?

Zaštita od raka

Studija je pokazala da kapsaicin, hemijska supstanca koja se nalazi u ljutim zelenim paprikama pomaže u borbi protiv raka prostate. Ljute zelene paprike su bogati izvori antioksidanata koji štite organizam od slobodnih radikala što vam daje prirodni imunitet od raka i takođe usporava proces starenja.

Smanjuje nivo šećera u krvi

Dijabetičarima se preporučuje ljuta zelena paprika zbog njenog pozitivnog dejstva na ravnotežu nivoa šećera u krvi. Ona takođe i pospešuje cirkulaciju, što je izuzetno korisno s obzirom da dijabetičari imaju lošu cirkulaciju.

Pospešuje rad digestivnog trakta

Zelene ljute paprike su bogate dijetetskim vlaknima koja pomažu u čišćenju debelog creva i održavanju vaših creva zdravim. Vlakna pomažu u otklanjanju otpada i sprečavanju zatvora.
 

Protivupalno dejstvo

Zelene ljute paprike imaju anti-inflamatorna svojstva koja pomažu u ublažavanju bolova ili otoka povezanim sa teškim poremećajima kostiju poput osteoartritisa, reumatoidnog artritisa, itd
 

Jača imunitet

Zelene ljute paprike su takođe bogat izvor vitamina A, koji daje zaštitu od patogena tako što pomaže razvoju zdravih sluznih membrana u nosnim putevima i plućima čime se obezbeđuje imunitet protiv infekcija.
 

Vitamin C

Zelena ljuta paprika je takođe bogata vitaminom C, koji pomaže u zaštiti od skorbuta, razvija imuni sistem i radi protiv slobodnih radikala.
 

Zdravlje srca

Zelene ljute paprike sadrže minerale kao što su kalijum, mangan, gvožđe i magnezijum. Ovi minerali su važna komponenta ćelija i telesnih tečnosti koji pomažu kontrolisanju srčanih otkucaja i regulaciji krvnog pritiska.

Poboljšava cirkulaciju krvi

Zelene ljute paprike poboljšavaju protok krvi našeg tela. To pomaže u uklanjanju čira, podstiče krv da teče kroz naše telo, osigurava da vitamini budu uredno dostavljeni u svim oblastima, i obezbeđuje izbacivanje otpada iz tela.

Analgetik

Redovno konzumiranje zelenih ljutih paprika će vam pomoći da ublažite bol, što znači da zelene ljute paprike imaju analgetska svojstva. Zbog sadržaja zelenih ljutih paprika, koji stimulišu lučenje endorfina koji može da smanji bol, ona je korisna korisna za one koji imaju dijabetes, herpes, grčeve u mišićima i reumatizam.
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *