• 1
  • 0

Poznati lekar zvanične, ali zagovornik prirodne medicine, Endrju Vejl, tvrdi da nema ničeg boljeg od koprive za olakšavanje simptoma alergije. Njegovu tvrdnju podržava nedavno proučavanje Nacionalnog koledža iz Portlanda.

Poznato je da dekongestivi, antihistaminici, lekovi i injekcije protiv alergija deluju samo na simptome. Međutim, tokom vremena njihovo dejstvo postaje sve slabije, a izazivaju i pospanost, sušenje usta i nosa, čak i visok pritisak. Kopriva, međutim, deluje antialergijski, ali bez tih propratnih efekata.

Kopriva je posebno dobra za muškarce, pošto direktno pomaže da se održi zdravlje prostate, kao iurinarnog trakta. Dokazano je da ekstrakt korena koprive ublažava simptome prostate, jer je poređen sa placebom.

Koren koprive sadrži mnoge aktivne hemikalije koje smanjuju tegobe i posledice uvećanja prostate.

Istraživanje Medicinskog fakulteta iz Esena u Nemačkoj potvrdilo je efikasnost korena koprive u tretmanu uvećane prostate. Naučnici su utvrdili da ekstrakt koprive sprečava problematične ćelije prostate da se dele, tako da nesumnjivo pomaže da se prostata održi zdravom.

U jednom drugom proučavanju, obavljenom u Poljskoj, 134 osobe sa benignim uvećanjem prostate koristile su osam nedelja po 300 mg ekstrakta korena koprive, u kombinaciji sa minimalnom dozom kore biljke Pygeum africum.

Samo 28 dana nakon početka kliničkog testiranja, kod pacijenata je već došlo do važnih promena nabolje u protoku urina, zadržavanju urina i noćnom mokrenju.

Možete da razmotrite mogućnost da dodate koprivu u vašu ishranu, s obzirom da iskustva tradicionalne medicine ukazuju da se ova biljka pokazala blagotvornom i u slučaju niza drugih bolesti: artritisa, astme, infekcija bešike, bronhitisa, burzitisa, gingivitisa, podagre, osipa, kamena u bubregu, upala grla, išijasa i upala tetiva.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *