• 2
  • 0
Sveže ceđen sok možete praviti od bilo kojeg voća ili povrća. Kombinaciju možete menjati po svom ukusu ili u zavisnosti kakvo lekovito dejstvo želite. Neki sokovi neće biti ukusni kao neki drugi, ali opet će imati lekoviti efekat na vaše telo.
 
Postoji mnogo recepata za sokove koje možete pronaći, a možete i sami izmisliti neki. Ovi recepti će učiniti vašu kožu jačom i zdravijom, usporiće starenje, pomoći će u oslobađanju od stresa i hidriraće vaš organizam. Neki vam mogu pomoći i u mršavljenju. Ove sokove možete cediti u sokovniku ili blendati u blenderu. Ako ima potrebe možete dodati i malo čiste vode kako bi sok bio ređi.
 

1. Sok za zdraviju i lepšu kožu

 
Koristeći samo blender, možete izblendati voće zajedno sa povrćem koje će pomoći organizmu d aizbaci otpad iz krvotoka i tkiva. Time ćete povratiti alkalnost i ravotežu organizma, što će dovesti do podmlađivanja kože i više energije.
 
Krastavci sadrže 90% vode, bogati su mineralima kao što su kalijum, magnezijum i ostali minerali koji deluju povoljno na kožu i koji će uticati na mlađi izgled.
 
Sastojci:
 
2 jabuke
1 veći krastavac
 

2. Sok za usporavanje starenja

 
Kako vreme prolazi, starenje je činjenica koju ne možemo izbeći. To je potpuno ne-reverzibilan prosec. Ipak, postoje prirodne opcije uz pomoć kojih možemo usporiti proces starenja.
 
Ove sastojke može iscediti u sokovniku, ali ih možete i izblendati ako imate dovoljno jak blender.
 
Sastojci:
 
1 manja cvekla
1 zelena salata
malo svežeg đumbira
1 limun
1 jabuka
 

3. Sok za jačanje imunog sistema

 

Šargarepe su odličan izvor beta karotina, supstance koju naš organizam transformiše u vitamin A. Paradajz je odličan izvor vitamina C. 
 
Vitamin C pomaže u formaciji proteina kože, koji deluju kao osnovna zaštita od patogena koji mogu ući u organizam putem kože. Vitamin A pomaže u borbi protiv infekcija, jačaju ći time vašu imunu reakciju.
 
Sastojci:
 
1 paradajz
1 oljuštena pomorandža
1 jabuka
1 veća šargarepa
 

4. Sok za poboljšanje varenja

 
Konzumiranje previše masne hrane, prebrzo konzumiranje, prejedanje i leganje odmah posle obroka su uobičajeni uzročnici lošeg varenja. Pripremite ovaj sok kako biste olakšali svom želucu tokom varenja.
 
Sastojci:
 
1 kruška
1 stabljika celera
1 komadić svežeg đumbira
 

5. Sok za mršavljenje

 
Mršavljenje može prilično naporan, a neka d i nemoguć proces. Koju god metodu da koristite ovaj sok vam može pomoći na tom putu jer će vas očistiti od toksina i dobro zasititi zbog obilja vlakana.
 
Sastojci:
 
nekoliko listova kelja
1 jabuka
1 krastavac
1 limun
1 šaka peršuna
 

6. Sok za bolji libido

 
Ponekad ljudi popiju malo alkohola pre odnosa kako bi se oraspoložili. Ovaj sok će imati mnogo bolji efekat bez bilo kakvog negativnog dejstva.
 
Sastojci:
 
kokosova voda
1 stabljika celera
1 banana
1/2 avokada
kašičica bosiljka
3 smokve
1 kriška lubenice
 

7. Sok za energiju

 
Umesto da dan započnete sa šoljom kafe popijte ovaj lekoviti sok. Zeleni pigment, hlorofil, pomaže u dopremanju krvi i kiseonika do mozga. To će vam razbistriti um, razbudiće vas i daće vam energiju.
 
Sastojci:
 
1 krastavac
1 stabljika celera
nekoliko listova kelja
nekoliko listova spanaća
1 limun
malo đumbira

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *