• 1
  • 0

Sve što trebate je seckalica ili multipraktik. Dobiti ćete 4 sendviča.

Sastojci:

Za čokoladni sendvič:

– 3/4 šolje sirovih badema (ili drugih orašastih plodova po izboru);
– 5 urmi, natopljenih u vodi na 10 minuta;
– 3 kašike rogača;
– 1 kašičica vanile.

Za sladoled:

– 2 smrznute banane;
– 1 kašičica vanile;
– vodu, koliko je potrebno za miksanje.

Miksajte bademe, rogač u multipraktiku ili seckalici i ponoviti sve dok se nije stvorio fini prah. Dodajte urme i vanilu, i miksajte opet do lepljivog testa. Možda ćete morati zaustaviti i sastrugati sa strane pomoću kašike i nastaviti miksati.

Napomena: Ako želite slađi kolačić ili više okusa čokolade, slobodno prilagoditi sastojke tako da odgovaraju vašem ukusu.

Stavite testo kolačića u kalup obložen papirom za pečenje, i koristite se rukama (mokrim rukama možete sprečiti lepljenje) i oblikovati testo u obliku pravougaonika. Stavite testo u zamrzivač na 20 minuta, a zatim koristite veliki nož za rezanje testa u 8 pravouglih kolačića. Stavite nazad kolačiće u zamrzivač dok pripremate sladoled.

Za sladoled, ćete staviti smrznute banane na komade, a zatim ih miksati s vanilom i 1-2 kašike vode u seckalici ili multipraktiku. Pomešajte sve do potpuno glatke i kremaste smese, poput sladoleda! (Dodavanjem više vode, ako je potrebno, kako bi se postigla tekstura.)

Izvadite čokoladne kolačiće iz zamrzivača i stavite veliku kašiku sladoleda na četiri sendviča. Koristite preostala četiri kolačića da bi stvorili sendviče, a zatim pritisnite kolačiće zajedno. Stavite u zamrzivač kako bi se omogućio sladoled i kako bi se zgusnuo, na oko 20-30 minuta, a zatim poslužite!

Prijatno
CPM!

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *