• 1
  • 0

U prilog tome koliko joj je bitna prirodnost ide činjenica da se porodila kod kuće u kadi, jer smatra da je to najbolje i za bebu i za nju.

– Najbezbolniji je prirodni porođaj, i to u kadi – rekla je Danijela.- Viđam dosta dece po restoranima brze hrane i verujem da je roditeljima lakše to nego da spremaju nešto zdravo posle napornog radnog dana. To je skuplja varijanta, jer vodi u bolest i gojaznost, kako ste i sami primetili, a osim toga za zdrave sokove, voćne šejkove i, na primer, sirove kolače i torte, treba manje vremena nego da sednete u prevoz, odete do „Meka“ i naručite brzi obrok – tvrdi Danijela Pantić.

Voditeljka Televizije „Prva“ je sina Ignjata već navikla na vegetarijanstvo.

– Naravno, veoma mi je stalo da Ignjat bude zdrav dečko. Još je mali, ali kada poraste, objasniću mu šta je zdravo, a šta ne i zašto smo izabrali bolji put za njega. Svako jutro počinjemo voćem i zdravim sokovima, potom prelazimo na proso, leblebiju, suncokret, integralni pirinač, tikvice, šargarepu… Večinu obroka jedemo i pijemo zajedno, što u Srbiji nije uobičajeno, pošto se kod nas jede teška i masna hrana koju bebama nikako ne smete davati – kaže Danijela.

Nekadašnja voditeljka kviza „Slagalica“ objašnjava da će sinu davati slatkiše, ali samo one zdrave.

– Ignjat uživa u slatkom voću i kašicama koje sama pravim od manga i jabuke, banane, avokada, šargarepe, kokosa i cvekle, a sve to je slatko. To su ukusi na koje se navikava već sada, sa sedam meseci, a ne na veštačke, nezdrave šećere – kaže Danijela.

 Ona se zalaže i protiv obavezne vakcinacije.

– Ne verujem u „lekove“ koji imaju toliko negativnih efekata kao vakcine i za koje proizvođači ne mogu da garantuju. Nije dokazano ni da se može na veštački način stvoriti imuni sistem, niti je posle vakcinacije urađeno istraživanje o njenim posledicama. Verujem da se deca rađaju zdrava i da njima samo treba jačati imuni sistem, pre svega zdravim načinom života, a ne izazivati ga vakcinama sa umrtvljenim virusima, živom i konzervansima – kaže voditeljka.

 

Izvor: Blic

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *