• 2
  • 0

Za početak treba imati u vidu da je najbolje sprečiti nastanak bolesti prevencijom. Osnovna tri uzroka bolesti ženskih polnih organa su nezdrava ishrana, nedovoljna fizička aktivnost, stres i nehigijena.

Ishrana: Kod ženskih polnih problema najbolje je pridržavati se zdrave ishrane, što podrazumeva izbacivanje životinjskih namirnica iz upotrebe i unošenje dovoljno tečnosti. Životinjske namirnice, a pogotovo meso, sadrži dosta hormona što dovodi do raznih hormonskih poremećaja u organizmu. Meso takođe stvara i veliku količinu toksina što dosta šeti celom organizmu. 

 
Najbolje bi bilo da se koncentrišete na sirovu biljnu ishranu, a ako već imate neki zdravstveni problem, onda bi bilo dobro da primenjujete neko vreme post na sokovima kako bi se organizam što pre oporavio. Zdrava ishrana očistiće vaša creva što je jako važno iz razloga što toksini iz debelog creva, koji nastaju nezdravom ishranom, mogu izuzetno nepovoljno uticati na ženske polne organe.
 
Fizička aktivnost i stres: Stres i nedostatak fizičke aktivnosti izuzetno nepovoljno utiču na zdravlje i mogu izazvati mnoge bolesti. Potrudite se da svakoga dana provedete bar sat vremena, a po mogućnosti i više, u prirodi, energično se šetajući. Jako je važno da udišete svež vazduh, da se udaljite od svetovnih briga i da podstaknete cirkulaciju brzim hodom.
 
Higijena: Nedovoljna higijena jedan je od glavnih uzročnika mnogih bolesti ženskih polnih organa. Redovno se tušitajte i primenjujte vaginalno ispiranje bar jednom nedeljno.
 
4 METODE LEČENJA 
 
VAGINALNO ISPIRANJE
 
Zbog lošeg načina života, materica je kontaminirana različitim toksinima i materijama koje je potrebno eliminisati da bi došlo do izlečenja.
 
Koliko god se žene trude da održavaju higijenu vagine to jednostavno izgleda beskorisno jer pored sebe imaju neobrezane muževe koji ne vode računa o higijeni, tako da je vagina uglavnom prepuna bakterija. Poznata je činjenica da rak grlića materice dobijaju samo žene čiji muževi nisu obrezani.
 
Zato je potrebno raditi vaginalno ispiranje i stavljanje biljnih umetaka. Vaginalno ispiranje radi se 3x dnevno u slučaju bolesti, a zdrave osobe ga mogu primenjivati 1-2 puta nedeljno. 
 

vaginalni-irigator-januar-2018.jpg

Potrebno:
 
irigator za vaginalno ispiranje
limun
jabukovo sirće
beli luk
sokovnik
žalfija
destilovana voda
 
Priprema:
 
1. Skuvajte čaj od žalfije u 400ml destilovane vode.
 
2. U 400ml čaja od žalfije dodajte 50ml jabukovog sirćeta i 50ml soka od limuna.

3.
Iscedite 1 kašiku soka od belog luka i dodajte u mešavinu za ispiranje.
 
4. Sipajte pola mešašavine (250ml) u irigator za vaginalno ispiranje.
 
Primena:
 
Najbolji način da odradite vaginalno ispiranje je da legnete u kadu i da noge savijete u kolenima i izbacite van kade. Vrh irigatora ubacite u vaginu i ubrizgajte svu količinu tečnosti. Ne brinite, jedan deo tečnosti će izaći ali će jedan deo tečnosti ostati. Pomerajte kuk u kadi levo-desno kako bi se cela unutrašnjost „okupala“ u tečnosti koju ste ubrizgali. Zadržite tečnost 5 minuta i nakon toga ponovite postupak sa ostatkom tečnosti.
 
VAGINALETE
 
Biljne vaginalete tj. biljni vaginalni umeci odličan su način da unesete lekovite biljke u vaginu. Ova terapija je odlična za lečenje mioma, polipa, kancera, gljivičnih, bakterijskih i virusnih infekcija.
 
Beli luk je nabolji lek u borbi protiv bakterija, virusa, gljivica, tumora i kancera. Čajno drvo ima takođe izuzetno jaka antibakterijska i antigljivična dejstva. Kokosovo ulje hidrira unutrašnjost vagine i deluje protivupalno.

vaginalete-januar-2018.jpg

Potrebno:
 
kokosovo ulje
etarsko ulje čajnog drveta
beli luk
presa za beli luk
kalup za vaginalne umetke
čačkalica
 
Priprema:

1. Kokosovo ulje zagrejte kako bi bilo tečno i sipajte malu količinu u kalup.
 
2. Beli luk ispresujte u presi i ubacite sitne komadiće u kalup.
 
3. Dodajte par kapi etarskog ulja čajevca i dodajte još kokosovog ulja kako biste napunili kalup do vrha.
 
4. Ostavite kalup u zamrzivač kako bi vaginalete postale potpuno čvrste.
 
Primena:
 
Uveče pred spavanje, nakon što ste otišli da mokrite, kada legnete u krevet, uzmite jednu vaginaletu i ugurajte je što dublje unutar vagine. Nakon stavljanja vaginalete nemojte ustajati bar 2 sata.
 
* Ukoliko su vaginalete krte i lome se, u tom slučaju niste stavili dovoljno kokosovog ulja ili ih niste dovoljno dugo držali u zamrzivaču.

OBLOGE OD RICINUSA
 
Kako bismo očistili krvne sudove i limfni sistem primenjujemo obloge od ricinusovog ulja koje su izuzetno efikasne u tome. Kada očistimo krvne sudove i limfni sistem, toksini koji izazivaju ciste moći će da se izbace iz organizma prirodnim putem, bela krvna zrnca moći će lakše da dođu do obolelog dela i da se bore sa bakterijama, virusima, gljivicama, tumorima i kancerom, a veća količina kiseonika sprečiće mutaciju ćelija i razvitak kancera.
 
Ovo je najefektivnije sredstvo u izvlačenju i razbijanju otrova iz našeg tela. Najbolje je da se koristi u kombinaciji sa izgnječenim belim lukom, a može i bez.
 

obloge-od-ricinusa-januar-2018.jpg

Uzmete pamučnu pelenu (ili pamučnu krpu), isečete odgovarajući komad (najbolje presaviti celu pelenu), zagrejete ricinusovo ulje (nerafinisano) da bude vruće (ali ne da vas opeče), pelenu prethodno stavite na neki plato i preko pelene sipate ravnomero toplo ulje (oko 40 C), ali ne preterivati da ne curi kada se stavi na telo. Kada stavite pelenu na telo, preko nje stavite najlonsku foliju kako ulje ne bi uprljalo posteljinu, zatim stari peškir i preko toga elastični zavoj (ili pojas) blago zategnuti da ne zaustavlja cirkulaciju. Preko svega staviti flašicu (ili termofor) od 0,5l sa vrelom vodom i držati tokom noći. Oblogu držati do jutra, a ujutro se obrisati ili istuširati.
 
* Najbolje bi bilo da, kada legnete, prvo stavite oblogu pa zatim ugurate umetak.

HIDROTERAPIJA
 
Hidroterapija je najmoćniji mehanizam za pokretanje krvi kroz vaše telo i pluća. Ništa ne može tako snažno da pokrene vašu krv i poboljša cirkulaciji a samim tim i protok kiseonika, kao što to može dobra hidroterapija. Znajući da je desna ruka za većinu bolesti slaba ili jako loša cirkulacija, nije teško zaključiti da je jedan od ključnih faktora za izlečenje zapravo pojačavanje cirkulacije u telu. Postoje dve vrste hidroterapije koje treba primenjivati:
 
Kompletna hidroterapija koju ćete primenjivati jeste terapija koja obuhvata čitavo telo i primenjuje se tako što se tušira 1 min. toplom i 1 min. hladnom vodom naizmenično. Postupak ponavljati 7 puta (7 puta topao i 7 puta hladan tuš). Kako se budete navikavali na tople i hladne tuševe trebate povećavati minutažu pa se možete tuširati 3 min. toplom i 3 min. hladom vodom, takođe u 7 ponavljanja. Kod srčanih bolesnika preporučuje se postepeno povećavanje temperaturnih razlika, ali nakon 15-30 dana adaptacije na temperaturne razlike pacijent može da se tušira bez posebnog opreza – dakle sa maksimalnim temperaturnim razlikama. Ovu terapiju treba primenjivati tri puta na dan i terapiju treba završiti sa mlakom vodom. 
 
Lokalna hidroterapija se primenjuje na oboleli deo tela (matericu) i radi se uz spomoć vrele krpe ili termofora i kese sa ledom. Dakle uzme se termofor i napuni se vrelom vodom, onda se taj termofor (ili vrela krpa zagrejana na plotni, mikrotalasnoj…) stavi na oboleli deo (matericu) i drži 3 min. Nakon toga termofor treba skloniti i staviti kesu sa ledom takođe 3 min., ponavljanje treba izvršiti 7 puta (7 puta termofor, 7 puta kesa sa ledom na matericu). Ovu terapiju treba primenjivati najmanje jednom dnevno. 
Takođe, može da se napuni kada sa toplom vodom i da se leži u njoj određeno vreme (ovo je dobro za opuštanje). Ova terapija može biti primenjana po potrebi i preporučujemo da koristite etarsko ulje ruzmarina i lavande kako bi ste se što bolje opustili.
 
* Poželjno je da mlaz vode, kod kompletne hidroterapije, najviše fokusirate na oboleli deo tela.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *