• 709
  • 0

Jedan od takvih heroja je Tong Phuoc Phuc, Vijetnamac koji je spasao žovote destinama dece. Danas je “otac” više od stotinu dece koji bez njega nikada ne bi bili rođeni.

Sve je počelo 2001. godine kada je njegova trudna supruga imala komplikcije. I dok je čekao u bolnici, on je video kako puno žena ulaze trudne u salu ali izlaze bez svoje dece. U početku nije shvatao šta se dešava dok nije video kako medicinsko osoblje iznosi umotane fetuse, postalo mu je jasno. bio je tako duboko dirnut da je zatražio da mu daju ta mala tela.

Svu ušteđevinu koju je imao od građevinskog posla iskoristio je kako bi kupio komad zemlje gde je počeo sahranjivati tela abortirane dece.
U početku je njegova žena milsila da je poludeo ali on je nastavio to da radi i danas na tom neobičnom groblju sahranjeno više od 10.000 abortiranih fetusa.
 

groblje_jul-2016.jpg
 

Kada je počeo da sahranjuje fetuse, majke koje su abortirale svoju decu su počele da dolaze na groblje kako bi se molile za oprištaj greha, zato što ih je grizla savest zbog dela koje su počinile, a trudne žene koje su razmišljale o abortusu su počele da dolaze i traže pomoć.
Phuc je otvorio vrata svoje kuće i nudio im da usvoji njihovu neželjenu decu.

Od tada je usvojio više od 100 dece koja bi inače bila abortirana. Vremenom, puno žena se vratilo da potraži svoju decu kada su popravile uslove u kojima žive. Na taj način Phuc je uspeo da spasi preko stotinu ljudskih života, i svakim danom on spase još po neki.

tong_jul-2016.jpg
 

Iako je ovo veoma zamoran posao, Phuc ne razmišlja da prestane.
Radiću ovo do poslednjeg daha. Ohrabrujem i svoju decu da nastave da pomažu ljudima – rekao je ovaj čovek.

puc_jul-2016.jpg
 

Fotografije ove nevjerovatne zajednice možete pogledati na Facebook stranici OVDE
 
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *