• 681
  • 0

Podsticanje cirkulacije u nogama je vrlo jednostavna stvar. Metodu koju ćemo vam otkriti možete primenjivati odvojeno, ali mi ipak predlažemo da primenite još par saveta koji će sigurno doprineti boljoj cirkulaciji u nogama a i vašem zdravlju uopšte.

Saveti:

Gusta krv često može biti uzrok loše cirkulacije u nogama. Trudite se da unosite između 2,5-3 litra vode dnevno kako bi krv bila optimalne gustine.

Izbacite iz upotrebe hranu sa mnogo masti i holesterola. Takva hrana zapušava vaše krvne sudove pa krv ni ne može da dođe do stopala.

– Redovno radite hidroterapije. Promena vode iz tople u hladnu poboljšava cirkulaciju. Primenite ovu metodu svaki dan bar jednom kako biste poboljšeli cirkulaciju u nogama.

Koristite ljutu papriku. Ljuta paprika širi krvne sudove i poboljšava opštu cirkulaciju organizma, konzumirajte je svaki dan.

Ljuta kupka za noge

vruca-kupka-za-noge-decembar-2017.jpg1. Napunite lavor do pola sa što toplijom vodom možete. Napunite bokal sa vrelom vodom iz bojlera ili prokuvajte vodu na šporetu.

2. Stavite noge u lavor sa vrućom vodom koju možete da podnesete (nikako nemojte vrelu koja vas može opeći) i dodajte kašičicu ljute paprike u prahu i kašičicu đumbira u prahu (najbolje je koristiti što ljuću papriku).

3. Na svakih par minuta iz bokala dodajte vrelu vodu kako bi voda u lavoru bila što je moguće toplija, ali pazite da ne preterate pa da se opečete.

4. Nogama stalno muljajte vodu u lavoru kako bi ljuta paprika bila dobro pomešana sa vodom i kako bi ušla u otvorene pore na stopalima.

5. Neka ova kupka traje bar 15 minuta, a može i više. Primenjujte je ujutru i uveče.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *