• 461
  • 0

Sastojci:

– 1 kašika sode bikarbone (dr.Oetkerova jedina ne sadrži aluminijum u sebi);

– 2 kašike gustina;

– 1-2 kašike maslinovog ulja (može i kokosovo);

– par kapi eteričnog ulja po želji.

Priprema:

U manjoj posudici pomešajte zajedno sodu i gustin, lagano dodajte ulje i mešajte. Možda vam neće biti potrebne ni 2 kašike,smesa ne sme biti retka, što je gušća to je delotvornije! Na kraju umešajte par kapi eteričnog ulja po želji.

Smesu možete čuvati u manjoj kutijici sa poklopcem,ili očistite i operite kutijicu od starog stick-deo koju ste potrošili pa lagano kašičicom istresite smesu i onda prstom stiskajte odozgo da se smesa formira u kutiji. Kad budete koristili stick, bez problema možete odvrtati donji deo da sastav izađe van i biće  za korišćenje.

*Maslinovo ulje možete zameniti nekim drugim uljem, ili uopšte da ga ne koristite! Kažu da nije obavezan sastojak, ali ćete onda dobiti smesu u prahu koju morate nanositi i utrljavati rukom ispod pazuha.

Od eteričnih ulja preporučuju se: ulje lavande, limuna, ruzmarina… Eterično ulje lavande je odlično, fino miriše a ima jako antimikrobno dejstvo!

Posluživanje

Posle tuširanja lagano utrljavanje ispod pazuha! Neugodan miris izazivaju bakterije,a ne znojenje. Ovaj stick-deo vas nece osloboditi znojenja, koža će normalno da diše, ali neće biti neugodnog mirisa!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *