• 668
  • 0

Nemojte se truditi da smanjujete deci temperaturu, jer samo jedan stepen povišene temperature pokreće 4 puta brže imuni sistem,brzinu i vitalnost samih belih krvnih zrnaca koji su glavni deo imunog sistema čoveka.

Kada čovek ima temperaturu npr. 39°C to znači da se bela krvna zrnca kreću 64 puta brže ,da su 64 puta više mobilnija, pokretljivija i energičnija u borbi sa raznim klicama, patogenima i stranim telima.

Šta je neophodno u borbi protiv bolesti prehlada itd. Kod ozbilnjih zdravstvenih problema suština u lečenju prirodnim putem jeste upravo podstaknuti telo na borbu odnosno povećati temperaturu – dobijanjem groznice. Ovo se postiže primenom hidroterapije ,naizmeničnim tuširanjem min topla voda, min hladna voda. Na ovakav način se efektivno povećava cirkulacija krvi, vrši se detoksikacija organizma i samim tim se povećava vitalnost našeg imunog sistema.

Međutim kod naših  mališana ukoliko se radi o običnim prehladama i virusnim upalama sasvim je dovoljno istuširati ih prohladnom vodom više puta tokom dana i to je sve. Nema  apsolutno nikakve potrebe za ničim ekstremnim. Treba im davati što više čajeva, obične vode i prirodno ceđene sokove ili samo voće bogato raznim vitaminima i mineralima i problem se vrlo brzo rešava.

Temperatura sama po sebi obično nije opasna. Veliki broj roditelja misli da svaka temperatura kod deteta predstavlja ozbiljnu bolest. Međutim, to nije istina. Temperatura je normalna i zdrava reakcija tela na bolest. Povišena temperatura znak je da se telo bori s infekcijom i da imunološki sistem funkcioniše.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *