• 558
  • 0

Prave se uglavnom od sluzne biljne baze – poput bresta ili ulja – poput kokosovog ulja. Ubacuju se u telesne otvore ( vaginu, rektum, nos, uši, usta, itd), kako bi biljke delovale iznutra.

Pri pravljanju bilnjih umetaka važno je da se biljke veoma sitno, fino isitne, kako bih lakše bile ubačene. U biljnu smesu takođe je potrebno dodati nešto što će joj dati veću pomazanost. Mek umetak može da se napravi ako se doda isitnjena kora bresta. Ona postaje sluzasta ako se pomeša sa vodom i odlično deluje, lekovita je i hranjiva. Ali ako vam treba tvrđi umetak kao što neki put i jeste neophodno da se ubaci u vaginu ili rektum onda je najbolje da se koristi kokosovo ulje.

Uzmite činiju sa tim uljem i stavite u posudu sa vrućom vodom. Za kratko vreme ulje će se otopiti, mada može već biti u tečnom stanju, u zavisnosti od temperature vazduha.

Istopljeno kokosovo ulj mešajte sa fino isitnjenim izabranim biljkama, sve dok ne dobijete smesu sličnu testu. Zatim od te smese odredite veličinu umetka i oblikujte ga kako vam odgovara ( veličina i oblik zavise od mesta gde se biljni umetak primenjuje i veličine same osobe ). 

Umetke stavite odvojeno na pojedinačne folije nerđajući čelik ili stakleni tenjir, i onda u frižider ili zamrzivač. Tamo će se stvrdnuti. Kada budete želeli da ih primenite izvadite ih iz frižidera, držite nekoliko sekundi u ruci ( tada će kokosovo ulje početi da se topi ) i onda ubacite. ali pre ubacivanja taj deo tela namažite maslinovim uljem.

Kada umetak stavite unutra kokosovo ulje će veoma brzo početi da se topi zbog temperature tela i biljke će biti upijene.

Ovi biljni umeci se često koriste za čišćenje debelog creva, hemoroide, vaginalne infekcije i iritacije, upale, i uopšte za promene sa reproduktivnim delom tela.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *