• 645
  • 0

Simptomi: zubi imaju crne i žute boje na sebi više nego što bi trebalo.

 
Uzroci: prava boja zuba nije bela, već svetložuta. Ipak, kako čovek stari, oni obično postaju tamniji i žuti. 
 
Glavni uzrok „bojenja zuba“ jesu kafa i cigarete. Prestanite sa njihovim korišćenjem i izgledaćete bolje. A i osećaćete se bolje.
 
jagoda-januar-2018.jpgPrirodni lekovi:


– isperite zube od hrane nakon svakog obroka. Očistite ih svaki put kad završite sa jelom. Čistite ih svežim jagodama. Stavite jagodu na četkicu i perite zube kao što ih inače perete.
– Perite zube sa ugljem u prahu, a isperite ih sodombikarbonom. Veći deo boje na zubima je kisele prirode. Zato ih soda neutrališe i otklanja. Električna četkica za zube otklanja više kamenca od obične. Imajte pritom na umu da prejako čišćenje zuba može da ošteti zubnu gleđ. Abrazivi za beljenje zuba koji se nalaze u pastama za zube imaju još gori efekat. Budite oprezni. Vi želite bele zube, ali želite i da zubi ostanu. Potražite ekstra mekane četkice.
– Pošto već govorimo o uništavanju zuba, najbolji način da to učinite jeste da pijete koka-kolu. Gazirana pića sadrže fosfornu kiselinu, koja uništava vaše jadne zube! Ova kiselina topi alkalne zube, dok se fosfor odmah vezuje za kalcijum i odnosi ga sa sobom. Stavite zub u koka-kolu; nestaće za veoma krato vreme.
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *