• 601
  • 0

Moja iskustva su me dovela ovde gde sam danas, strastveni borac za zdravu ishranu u svom najjednostavnijem obliku, onako kako je Bog to osmislio – da jedem celu, neobrađenu hranu za bolje zdravlje i optimalnu funkciju organizma.

Hrana kao lek

U potpunosti verujem da skoro svako hronično stanje može biti izlečeno ako jedete pravu hranu. Na kraju krajeva, mi smo bukvalno sastavljeni od hrane koju jedemo. Da bi pomogla ljudima da bolje razumeju kako da koriste hranu kao lek, ja naširoko piše o odnosima između ishrane i zdravlja. Koristim vrhunske naučne metode istraživanja koje mi pomažu da oblikujem savete koje dajem.

Neko je prokomentarisao jedan od mojih članaka „Sok protiv kancera dizajniran od strane nauke“, komentar je glasio: „Dizajniran od strane nauke, nema šanse!!! Namirnice koje sprečavaju i leče rak su dizajnirane od strane živog Boga.

Sada se u potpunosti slažem sa ovim komentarom. Namirnice koje sprečavaju i leče rak su dizajnirani od Boga, one su svuda oko nas u prirodi. Ali, da bi imali koristi od prirode medicine u potpunosti, moramo da znamo šta da jedemo jer konzumiranje pogrešne hrane na pogrešan način čini nas manje zdravim, dok konzumiranjem zdrave hrane na pravi način čini nas zdravijim.

Ali kako da znamo šta je najbolja ishrana? Kako da znamo koja hrana nas čini zdravijim? Kako da znamo da najefikasnije koristimo hranu kao lek?

Znamo jer nam nauka govori.

– Naučno istraživanje nam pokazuje da zeleni čaj sadrži epigalokatehin galat koji zaustavlja deobu ćelije raka i inicira uništenje ćelije raka. 
– Naučna istraživanja ukazuju na to da migrena može biti uzrokovana oksidativnim procesima unutar organizma i stoga hrana koja sadrži antioksidante može pomoći da se  migrena spreči.
– Naučna istraživanja takođe pokazuju da crni luk i brokoli sadrže prirodni anti-histamine koji se koriste u kontroli simptoma polenske groznice.

Da, hrana je dar od Boga i osnovne informacije o zdravoj ishrani i higijeni možemo naći u Svetom Pismu, ali uz pomoć nauke možemo detalnjo istražiti sva lekovita svojstva koja nam mogu pomoći u tretiranu određene bolesti.

O autoru:

Sonja Nikolas se bavi biomedicinom i  nezavisni je autor tekstova kliničke nauke. Ona ima dve diplome iz biomedicinske nauke i radi u oblasti kliničke nauke već više od 15 godina. Sonja ima specijalno interesovanje za korišćenje hrane kao leka, posebno u oblasti raka. Sonja je osnivač “Kluba zelena jabuka” (The Green Apple Club), internet zajednice za ljude koji žele da poboljšaju svoje zdravlje poboljšanjem ishrane.
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *