• 601
  • 0

Iako kokosov orah ne sadrži holesterol, njegov sadržaj zasićenih masnih kiselina drastično povećava nivo holesterola u krvi.

Na drugom kraju spektra, orah može da ima prilično snažan efekat u snižavanju holesterola. Većina jezgrastog voća, u odnosu na svoj sadržaj masti, predstavlja hranu “zdravu za srce”. Jezgrasto voće uopšte je temeljno proučavano i utvrđeno je ne samo da snižava nivoe holesterola u krvi, već takođe da obezbeđuje odgovarajuće umanjenje rizika od srčanih oboljenja

Čaj od orahovih pregrada deluje protiv začepljenja koronarnih arterija, srčanih bolesti i temperature. Suženje srčanih arterija često je odraz hroničnog trovanja nikotinom.

Izvrstan lek, koji se naročito preporučuje pušačima, nalazi se u običnom orahu, odnosno u pregradi između jezgra.

Od tih pregrada pripremite čaj. Uveče namočite četiri do pet pregrada, te ih ujutro skuvajte kao čaj. Popijte na prazan želudac. Najbolje bi bilo kada ne biste prestajali s konzumiranjem ovog čaja, jer doprinosi i regulaciji krvnog pritiska te olakšava bolove u prsima.

Čaj od orahovih pregrada deluje uspešno i protiv temperature koja je u vezi sa srčanim bolovima. Već se posle prve šoljice čaja opaža poboljšanje. Ako su bolovi trajni, treba i dalje uzimati čaj dokle god bolovi i temperatura ne prođu.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *