• 172
  • 0

 POSEBNI BILjNI ANTIBIOTICI (Antimikrobno lekovito bilje)

 
Nijedan farmaceutski antibiotik nije delotvoran protiv virusnih infekcija, ali sve ovde navedeno lekovito bilje jeste. Iako su u ovom tekstu opisani prirodni antibiotici za virusne infekcije, sledeće bilje je jednako efikasno i protiv bakterijskih infekcija.
 
PRIRODNI LEKOVI
 

 

beli-luk-februar-2018.jpg

ehinacea sadrži properdin, koji jača imuni sistem. On je takođe i antibiotik i deluje kao interferon, antivirusno jedinjenje koje postoji u samom telu.
 
beli luk sadrži alicin, jedan od najjačih i najraspros- tranjenijih antibiotika u biljnom casrtvu (ali samo ako se beli luk jede sirov). Iseckajte sirov luk (ili ga stavite u presu za luk).i stavite ga u sok ili nanesite na mesto obolelo infekcijom. Ili možete uzeti ulje od belog luka ili tablete sa koncentrisanim lukom. 
 
ljutić sadrži berberin i hidrastin, i predstavlja rasprostranjen biljni antibiotik. Berberin je stimulans za imuni sistem (berberina ima i u korenu šimširike i mahonije, još dva antibiotika).
 
 bobice kleke sadrže deoksipodofilotoksin, koji suzbija veliki broj virusa.
 
sladić sadrži 8 aktivnih antivirusnih jedninjenja, koji sprečava da se virusi razmnožavaju. Sladić ima najviše baktericidnih jedinjenja (do 33% na suvoj bazi). Sadrži i saponine, koji oslobađaju prostor za druga antibiotička jedinjenja.
 
đumbir sadrži 10 antivirusnih jedninjenja koja se zovu seskviterpeni.
 
– i matičnjak ima antivirusno dejstvo.
 
astragalus je kineska lekovita biljka koja pojačava funkciju imunog sistema za prirodno uništavanje.
 
zmajeva krv je južnoamerička lekovita biljka koja sadrži dimetilcedruzin i taspin; oni mogu da leče rane i da se bore protiv virusa.
 
 eukaliptus sadrži hiperosid, kvercetin i taninsku kiselinu, koji imaju funkciju uništavanja virusa.
 
ekstrakt iz lista masline je snažan antibiotik i odličan je protiv virusnih infekcija, prehlade, artritisa, kožnih bolesti, srčanih problema, i mnogih drugih oboljenja.
 
– u ostalo lekovito bilje koje ima baktericidno dejstvo, poređanih od najjačih do najslabijih, spadaju: majčina dušica, hmelj, vranilova trava i ruzmarin.
 
– ne zaboravite da uvek možete koristiti ekstrakt iz korena sladića i/ili đumbira (obe boljke su antibiotici), da biste zasladili i poboljšali ukus svom čaju od drugih biljnih antibiotika.
 
POSEBNI BILjNI ANTISEPTICI 
 
Evo nekoliko prirodnih biljnih antiseptika koji mogu da unište klice i ubrzaju izlečenje:
 

 

karanfilic-februar-2018.jpg

 karanfilčić: njegovo ulje je snažan germicid. Može se staviti na desni, kod zuba. Nemojte gutati ulje.
 
lažni jednorog (Chamailirium luteum): ova dragocena lekovita biljka sadrži hemelirin, jedan snažni antiseptik. Pomaže u elimaciji pantljičare iz crevnog trakta.
 
šargarepa: isecite ih sitno, izblendajte i onda primenite na obolelo mesto, radi odvlačenja gnoja i izlečenja.
 
 limun: moćan antiseptik koji ubija bakterije. Pomaže i kod pega, kada se nanese na kožu.
 
majčina dušica: ova korisna biljka sadrži timol. Malu količinu stavite na ranu. Zdrobite je i stavite u ključalu vodu. držite tako, onda iscedite i primenite u slučaju uganuća i modrica. 
 
 ljutić: ova neprocenjiva biljka sadrži berberin, koji se može koristiti i kod infekcija desni i zuba. Pomaže i u eliminaciji crva iz creva.
 
crni orah: dobar protiv unutrašnjih parazita, infekcija, upale krajnika i za druge unutrašnje i spoljne primene.
 
listovi kupusa: sadrži snažni antibiotik rapin. Stavite tople listove preko ilcerisane rane, da biste izvukli gnoj.
 
 smirna: ova lekovita biljka ima odlične antiseptičke odlike. Dobra je protiv dizenterije i za infekcije materice i vagine. Primenjuje se na desni kod zubobolja i parodontopatskih oboljenja. 
 
beli luk: moćna lekovita biljka koja sadrži alicin. Ulje od belog luka je dobro za infekcije uha. Zdrobljeni beli luk se koristi kod mnogih problema.
 

Dodaj komentar

Vaša e-mail adresa neće biti nigdje objavljena. Obavezna polja su označena sa *