• 767
  • 0

 POSEBNI BILjNI ANTIBIOTICI (Antimikrobno lekovito bilje)

 
Nijedan farmaceutski antibiotik nije delotvoran protiv virusnih infekcija, ali sve ovde navedeno lekovito bilje jeste. Iako su u ovom tekstu opisani prirodni antibiotici za virusne infekcije, sledeće bilje je jednako efikasno i protiv bakterijskih infekcija.
 
PRIRODNI LEKOVI
 

 

beli-luk-februar-2018.jpg

ehinacea sadrži properdin, koji jača imuni sistem. On je takođe i antibiotik i deluje kao interferon, antivirusno jedinjenje koje postoji u samom telu.
 
beli luk sadrži alicin, jedan od najjačih i najraspros- tranjenijih antibiotika u biljnom casrtvu (ali samo ako se beli luk jede sirov). Iseckajte sirov luk (ili ga stavite u presu za luk).i stavite ga u sok ili nanesite na mesto obolelo infekcijom. Ili možete uzeti ulje od belog luka ili tablete sa koncentrisanim lukom. 
 
ljutić sadrži berberin i hidrastin, i predstavlja rasprostranjen biljni antibiotik. Berberin je stimulans za imuni sistem (berberina ima i u korenu šimširike i mahonije, još dva antibiotika).
 
 bobice kleke sadrže deoksipodofilotoksin, koji suzbija veliki broj virusa.
 
sladić sadrži 8 aktivnih antivirusnih jedninjenja, koji sprečava da se virusi razmnožavaju. Sladić ima najviše baktericidnih jedinjenja (do 33% na suvoj bazi). Sadrži i saponine, koji oslobađaju prostor za druga antibiotička jedinjenja.
 
đumbir sadrži 10 antivirusnih jedninjenja koja se zovu seskviterpeni.
 
– i matičnjak ima antivirusno dejstvo.
 
astragalus je kineska lekovita biljka koja pojačava funkciju imunog sistema za prirodno uništavanje.
 
zmajeva krv je južnoamerička lekovita biljka koja sadrži dimetilcedruzin i taspin; oni mogu da leče rane i da se bore protiv virusa.
 
 eukaliptus sadrži hiperosid, kvercetin i taninsku kiselinu, koji imaju funkciju uništavanja virusa.
 
ekstrakt iz lista masline je snažan antibiotik i odličan je protiv virusnih infekcija, prehlade, artritisa, kožnih bolesti, srčanih problema, i mnogih drugih oboljenja.
 
– u ostalo lekovito bilje koje ima baktericidno dejstvo, poređanih od najjačih do najslabijih, spadaju: majčina dušica, hmelj, vranilova trava i ruzmarin.
 
– ne zaboravite da uvek možete koristiti ekstrakt iz korena sladića i/ili đumbira (obe boljke su antibiotici), da biste zasladili i poboljšali ukus svom čaju od drugih biljnih antibiotika.
 
POSEBNI BILjNI ANTISEPTICI 
 
Evo nekoliko prirodnih biljnih antiseptika koji mogu da unište klice i ubrzaju izlečenje:
 

 

karanfilic-februar-2018.jpg

 karanfilčić: njegovo ulje je snažan germicid. Može se staviti na desni, kod zuba. Nemojte gutati ulje.
 
lažni jednorog (Chamailirium luteum): ova dragocena lekovita biljka sadrži hemelirin, jedan snažni antiseptik. Pomaže u elimaciji pantljičare iz crevnog trakta.
 
šargarepa: isecite ih sitno, izblendajte i onda primenite na obolelo mesto, radi odvlačenja gnoja i izlečenja.
 
 limun: moćan antiseptik koji ubija bakterije. Pomaže i kod pega, kada se nanese na kožu.
 
majčina dušica: ova korisna biljka sadrži timol. Malu količinu stavite na ranu. Zdrobite je i stavite u ključalu vodu. držite tako, onda iscedite i primenite u slučaju uganuća i modrica. 
 
 ljutić: ova neprocenjiva biljka sadrži berberin, koji se može koristiti i kod infekcija desni i zuba. Pomaže i u eliminaciji crva iz creva.
 
crni orah: dobar protiv unutrašnjih parazita, infekcija, upale krajnika i za druge unutrašnje i spoljne primene.
 
listovi kupusa: sadrži snažni antibiotik rapin. Stavite tople listove preko ilcerisane rane, da biste izvukli gnoj.
 
 smirna: ova lekovita biljka ima odlične antiseptičke odlike. Dobra je protiv dizenterije i za infekcije materice i vagine. Primenjuje se na desni kod zubobolja i parodontopatskih oboljenja. 
 
beli luk: moćna lekovita biljka koja sadrži alicin. Ulje od belog luka je dobro za infekcije uha. Zdrobljeni beli luk se koristi kod mnogih problema.
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *