• 438
  • 0

Umesto trošenja novca na profesionalne šminkere ili razne operacije, probajte ove besplatne i zdrave metode tako što ćete u svoju ishranu uključiti namirnice koje podmlađuju.

Zdravlje kože i noktiju nije samo važno da biste lepo izgledali, već prikazuje kvalitet celokupnog zdravlja. Za sjajniju kosu, lepšu kožu i jače nokte pokušajte da unosite više ove 4 namirnice:

Mahunarke

Mahunarke kao što su pasulj, sočivo ili leblebije su bogate biotinom, gvožđem, cinkom i proteinima. Ako vam se kosa lako lomi, mahunarke mogu da pomognu. Lomljiva kosa je simtom nedostatka biotna koji može da se nadomesti jedenjem mahunarki. Čak i ako ne postoji nedostatak, pokazalo se da unos biotina poboljšava zdravlje noktiju tako što jača tkivo noktiju i sprečava njihovo lomljenje. Biotin, takođe, utiče na brži rast zdrave kose.

Orasi

Orasi su možda i najbolji za sjajnu kosu. Brazilski orah je jedan od najbogatijih izvora selena, minerala koji je odgovoran za celokupno zdravlje kože glave. Orasi sadrže alfa-lenoleninsku kiselinu i omega-3 masne kiseline koje poboljšavaju opšte stanje sjajne kose.

Šargarepa

Šargarepa je bogata vitaminom A, koji ne samo da poboljšava zdravlje kože glave, već i poboljšava vid. Jedenje šargarepe u salati ili pijenje soka od šargarepe može da bude odličan metod u borbi protiv suve kože glave i suve kose.

Banane

Pored toga što su odličan ukusan dodatak bilo kom voćnom obroku, banane obezbeđuju veliku količinu silicijuma. Silicijum je važan za debljinu vlasi, što dovodi do toga da kosa postane jača i izdržljivija.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *