• 556
  • 0

Svim vlasnicima je jasno da je za mačku hranjenje jedna od najomiljenijih stvari. Iako je vašem ljubimcu stvarno malo potrebno kada je hrana već u posudici, ipak treba obratiti pažnju na neke bitne stvari.

Posude za hranu i vodu uvek moraju da budu čiste. U suprotnom, maca može izbegavati da jede, ili će piti vodu sa česme ili čak vaše čaše. Zato, voda uvek mora da bude sveža, dostupna i hladna.

Protivno popularnom verovanju, mnoge mačke ne vole ukus i miris plastike, tako da baš i ne vole kada jedu iz plastičnih posuda.

Stručnjaci preporučuju korišćenje staklenih, keramičkih ili čeličnih posuda za hranu i vodu. Redovno perite posude vrućom vodom i prirodnom zamenom za deterdžent.

Kao i mi, mačke vole da uživaju u obroku u miru. Stoga, držite posude za hranu i vodu na manje prometnim, mirnim mestima.

Iako većina vlasnika voli da drži sve mačje stvari na okupu, ipak nemojte da držite posude za hranu i vodu blizu kutije sa peskom. Uostalom, da li biste Vi voleli da vam trpezarijski sto bude blizu toaleta!?

Mačke čije posude za hranu stoje blizu posude sa peskom često imaju problem sa neprikladnim obavljanjem nužde. Kako ne žele da idu blizu svojih posuda za hranu i vodu, nuždu obavljaju na nekom drugom mestu, kao što je na primer kauč, ili ne jedu.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *