• 1
  • 0

Međutim, ako postoji neko esencijalno ulje koje bi trebalo svakodnevno da koristite, to je bez sumnje ulje lavande. To je etarsko ulje koje se danas u svetu najviše koristi, i kada jednom otkrijete njegove ključne funkcije znaćete zašto je lavanda najpopularnije etarsko ulje koje postoji.

Zašto je lavanda toliko važna?

Danas naše telo i mozak bivaju svakodnevno izloženi toksinima. Od užasnih izbora hrane do stresa koji uzrokuju svetski događaji, naš digestivni sistem, imunitet, jetra, mozak i hormoni pod stresom su do maksimuma. Oni vape za odmorom (takođe i vi) od trenutne realnosti da bi se što bolje oporavili i regenerisali, kako bi mogli optimalno funkcionisati.

Ne, veštački proizvodi nisu najbolji lek za ovu situaciju. To je pravi trenutak da se koristi ulje lavande.

Sa svojim predivnim mirisom i pozitivnim svojstvima za kožu, lavanda se može upotrebiti na razne načine da potpomogne vaše zdravlje. Neki od najpopularnijih prednosti lavande uključuju:

1. Uklanja stres i pruža relaksaciju
2. Potpomože zdravu funkciju mozga
3. Pruža dublji san
4. Osvežava i pročišćava vazduh
5. Potpomaže normalno disanje
6. Potpomaže zdravlje nervnog sistema
7. Umiruje i revitalizuje kožu
8. Smanjuje upalu mišića
9. Ima jako antioksidativno dejstvo

lavanda-slika-novembar-2017.jpg

U društvu koje je hronično pod stresom, nedostatkom sna, koje je u borbi sa bolestima i koje se nosi sa neprestanim unutrašnjim i spoljašnjim zagađivačima, ne zvuči li ulje lavande kao ostvarenje sna?

Dodajte nekoliko kapi da biste pročistili vodu i da biste pročistili vazduh u vašem domu. Stavite je u vaše kupatilo zajedno sa soli za kupanje i uzbudite vaše čulo mirisa dok apsorbujete terapeutska svojstva ovog ulja. Raspršite ga po vašoj spavaćoj sobi radi kvalitetnog sna. Dodajte ga u mašinu za pranje veša (sjajno je za peškire), ili ga upotrebite da očistite kuhinju i sudoperu. Takođe ga možete i umasirati u vaš telo, doneće mnoge prednosti vašoj koži.

Kako god da odlučite da koristite lavandu, znajte da će doneti osveženje, dobro raspoloženje i mir vašem umu, dok će vašem imunom sistemu dati podršku tokom zime. Samo ti razlozi čine lavandu jednim od najvažnijih esencijalnih ulja koje trenutno možete upotrebiti.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *