• 1
  • 0

Međutim, ako postoji neko esencijalno ulje koje bi trebalo svakodnevno da koristite, to je bez sumnje ulje lavande. To je etarsko ulje koje se danas u svetu najviše koristi, i kada jednom otkrijete njegove ključne funkcije znaćete zašto je lavanda najpopularnije etarsko ulje koje postoji.

Zašto je lavanda toliko važna?

Danas naše telo i mozak bivaju svakodnevno izloženi toksinima. Od užasnih izbora hrane do stresa koji uzrokuju svetski događaji, naš digestivni sistem, imunitet, jetra, mozak i hormoni pod stresom su do maksimuma. Oni vape za odmorom (takođe i vi) od trenutne realnosti da bi se što bolje oporavili i regenerisali, kako bi mogli optimalno funkcionisati.

Ne, veštački proizvodi nisu najbolji lek za ovu situaciju. To je pravi trenutak da se koristi ulje lavande.

Sa svojim predivnim mirisom i pozitivnim svojstvima za kožu, lavanda se može upotrebiti na razne načine da potpomogne vaše zdravlje. Neki od najpopularnijih prednosti lavande uključuju:

1. Uklanja stres i pruža relaksaciju
2. Potpomože zdravu funkciju mozga
3. Pruža dublji san
4. Osvežava i pročišćava vazduh
5. Potpomaže normalno disanje
6. Potpomaže zdravlje nervnog sistema
7. Umiruje i revitalizuje kožu
8. Smanjuje upalu mišića
9. Ima jako antioksidativno dejstvo

lavanda-slika-novembar-2017.jpg

U društvu koje je hronično pod stresom, nedostatkom sna, koje je u borbi sa bolestima i koje se nosi sa neprestanim unutrašnjim i spoljašnjim zagađivačima, ne zvuči li ulje lavande kao ostvarenje sna?

Dodajte nekoliko kapi da biste pročistili vodu i da biste pročistili vazduh u vašem domu. Stavite je u vaše kupatilo zajedno sa soli za kupanje i uzbudite vaše čulo mirisa dok apsorbujete terapeutska svojstva ovog ulja. Raspršite ga po vašoj spavaćoj sobi radi kvalitetnog sna. Dodajte ga u mašinu za pranje veša (sjajno je za peškire), ili ga upotrebite da očistite kuhinju i sudoperu. Takođe ga možete i umasirati u vaš telo, doneće mnoge prednosti vašoj koži.

Kako god da odlučite da koristite lavandu, znajte da će doneti osveženje, dobro raspoloženje i mir vašem umu, dok će vašem imunom sistemu dati podršku tokom zime. Samo ti razlozi čine lavandu jednim od najvažnijih esencijalnih ulja koje trenutno možete upotrebiti.

Dodaj komentar

Vaša e-mail adresa neće biti nigdje objavljena. Obavezna polja su označena sa *