• 1
  • 0

Smanjivanjem inflamacije, vaše telo će moći lakše da se izleči. Jedan od najboljih načina da se smanji inflamacija je da se primeni zdrava ishrana i da se konzumira dosta namirnica sa protivupalnim svojstvom.

 
Ako želite da unesete nešto što ima protivupalna svojstva u vaš organizam, onda je ovaj ukusni sok odličan za vas. Ovaj protivupalni sok je savršena kombinacija koja će jačati imuni sistem vašeg organizma a takođe će delovati i protivupalno.
 

Protivupalna ishrana i namirnice

 
Najbolji protivupalni recepti su zapravo sveže ceđeni sokovi. Ispijanje sokova zbog detoksikacije i mršavljenja je jako popularno danas, ali je jako važno da biramo pravu kombinaciju namirnica. Protivupalni sok od voća može biti zdrav, ali svež sok koji sadrži povrće kao što su krastavac i celer je mnogo bolji iz razloga što sadrži manje šećera i više minerala.
 
Ananas je jedna od najomiljenijih južnih voćki kada su u pitanju sokovi. Ananas ima jako moćno protivupalno dejstvo zbog bromelaina koji sadrži.
 
Đumbir je još jedan sastojak koji je naučno dokazano jedan od najmoćnijih, potentnih, protivupalnih namirnica. Njegova svojstva su toliko jaka da se koristi posle treninga kako bi se smanjile upale mišića.
 
Pored slatkog i lepog ukusa, zelene jabuke sadrže kvercetin – prirodni antihistamin sa protivupalnim svojstvima.
 
I naravno limun koji nikako ne možemo zaobići. U ovom receptu je jako važno da koristimo ceo limun, sa sve korom. Ovo je važno zato što baš kora sadrži neke sastojke koji imaju izuzetno jaka protivupalna svojstva, pogotovo kada je u pitanju artritis.
 
Sastojci:
 
4 stabljike celera
1/2 krastavca
1 šolja ananasa
1/2 zelene jabuke
1 šolja spanaća
1 limun sa korom
1 cm korena đumbira
 
Priprema:
 
1. Pripremite sve sastojke za ceđenje u sokovniku.

2. Iscedite sok i odmah konzumirajte.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *