• 1
  • 0

Ako nemate maline ili niste ljubitelji malina, možete ih lako zameniti sa drugim voćem, poput jagoda ili borovnica.

Sastojci:

Baza:

– 1 šoljica badema;
– 1/2 šoljice brašna od kokosa;
– 5 svežih urmi, seckanih;
– 1/2 kašike kokosovog ulja.

Fil od malina:

– 150g svežih malina (ili nekog drugog bobičastog voća, kao što su borovnice ili jagode);
– 3 kašike agava sirupa ili med;
– 1 kašika kokosovo ulje;
– 1 kašičice svežeg soka od limuna.

Glazura:

– 1/2 šoljice oraha;
– 1/4 šoljice kokos brašna;
– 1 kašičice kokosovog ulja;
– 1 kašičica svežeg soka od limuna;
– 1/2 kašičice kore od limuna;
– 1 kašika kokos čipsa iseckanog.

Priprema:

Prvo sameljite bademe do brašna nakon toga dodavati ostale sastojke. Sastojke miksati u mulitipraktiku ili seckalici. Kada smesu pritisnete rukama, a ona je lepljiva i drži se zajedno onda je savršena. Dobivenu koru raširite rukama po kalupu za kolač koji ste prethodno obložili prozirnom pvc folijom, tako da vam je posle lakše kolač izvaditi na tanjir. Stavite posudu u zamrzivač dok pripremate ostatak.

Stavite maline, agava sirup ili med, kokosovo ulje, sok od limuna u multipraktik ili blender miksajte do glatke smese. Probajte i slobodno dodajte još 1 kašiku više meda ili malo stevije ako volite slađe. Izvadite posudu iz zamrzivača i jednakomerno rasporediti smesu od malina preko baze. Vratite nazad u zamrzivač.

Dodajte orahe, kokos, kokosovo ulje, limunov sok, i koricu limuna u multipraktik i miksati ali, ostavljajući smesu malo zrnasto. Izvadite posudu iz zamrzivača i prstima posuti glazuru ravnomerno preko nadeva od malina. Posuti sa preostalom kašikom kokosa i lagano pritisnite preko preliva od malina (laganim dodirom). Vratite posudu u zamrzivač i ostavite kolač da se stvrdne najmanje 2 sata.

Izvadite posudu iz zamrzivača i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi najmanje 5-10 minuta. Izvadite iz kalupa kolač povlačenjem pvc folije. Isecite i poslužite, i uživajte odmah, ostatak spremite u zamrzivač u posudu sa poklopcem.

Prijatno
CPM!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *