• 1
  • 0

Sastojci:

Kora od oraha

– 1 šolja oraha;
– 2 šolje suvog usitnjenog kokosa;
– 2 kašike kokosovog ulja;
– 3-4 kašike javorovog sirupa.

Čokoladni sloj

– 1/2 šolje javorovog sirupa;
– 3/4 šolje mlevenog rogača (ili više po ukusu);
– 1/3 šolje kokosovog ulja;
– 1/4 šolje vode, dodavajte polako.

Sloj od jagoda

5-10 jagoda, očišćenih i narezanih

Kokos krem preliv

– 2 cela mlada kokosa, samo meso;
– 1/2 šolje kokosovog ulja;
– 1/4 šolje javorovog sirupa;
– Kokosova voda (ako je potrebno);
– 2 prstohvata morske soli;
– 1/2 kašičice ekstrakta vanile (ili semena od 1/2 vanile mahune).

Opcioni preliv

– 1 šolja kokosovog mleka;
– 1 šolja kokosovih pahuljica.

Priprema:

Blendajte sastojke za koru u blenderu dok sadržaj ne postane lepljiv ali ipak čvrst. Nanesite sloj u vašu modlu za torte i pritisnite dok ne postane čvrsto. Masa bi trebalo da bude mrvljiva ali i dovoljno lepljiva da drži zajedno.

Izdvojite je u stranu. Za čokoladni sloj, blendajte sve sastojke u blenderu dok smesa ne postane glatka, dodavajte vodu polako po potrebi (ne previše vode). Stavite smesu na vrh kore i stavite u frižider na sat vremena dok se ne stegne.

Isecite jagode na kriške i poređajte ih preko „čokoladnog“ sloja. Ostaci mogu biti uključeni u kokos-krem preliv. Blendajte sastojke u blenderu dok smesa ne postane glatka (dodajte kokosovo vodu ako je potrebno, 1 kašiku vremenom).

Sipajte punjenje u činiju i pokrijte sa preostalim kriškama od jagoda. Sipajte preko „čokoladu“ i razmažite ravnomerno.Ostavite kokosovo mleko u zatvorenoj posudi u frižideru preko noći.Sutradan otvorite posudu i uzmite stvrdnutu masu kašičicom.

Ostavite tečnost za drugu upotrebu. Možete ovu masu da izmiksate sa nekoliko kašika javorovog sirupa i 1/8 kašičice semena iz vaniline mahune (može i vanilin prah). Nanesite preko vrha kolača i pospite pahuljice preko toga. Neka se cela pita ohladi pre nego što počnete sa serviranjem.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *