• 784
  • 0

Od: Boga
Za: Svu njegovu decu

Stupa na snagu odmah:

Imajte na umu da postoje promene koje treba da napravite u svom životu. Ove promene treba da se dogode da bih mogao ispuniti svoja obećanja i da bih vam mogao podariti mir, radost i sreću u ovom životu. Izvinjavam se zbog neugodnosti, ali nakon svega što radim, ovo je jako malo što tražim od vas. Znam, već sam vam dao 10 zapovesti. Držite ih, ali sledite ove smernice takođe.


1. Prestani da brines

Život ti je zadao udarac i ti se samo brineš. Zar si zaboravio da sam ja ovde da bih nosio vaše breme umesto vas? Ili ti jednostavno uživaš da se uzrujaš zbog svake male sitnice koja stane na tvoj put?

2. Napiši na listu

Da li se treba nešto uraditi ili se pobrinuti oko nečega. Stavite ga na listu. Ne, ne na vašu listu. Stavite to na moju listu. Pusti me da Ja budem taj koji će voditi računa o problemu. Ne mogu da ti pomognem dok se ne predaš meni. I, mada je moja lista duga, Ja sam, na kraju krajeva, Bog. Ja se mogu postarati o svemu. U stvari, kada bi se sva istina znala, znao bi da se Ja staram o mnogo stvari za koje niste ni svesni.

3. Veruj mi

Kada si dao svoje breme meni, prestani pokušavati da ga vratiš. Imaj poverenja u Mene. Imaj vere da ću se pobrinuti za sve tvoje potrebe, tvoje probleme i tvoje sporove. Problemi sa decom? Stavite ih na moju listu. Problem sa finansijama? Stavite ih na moju listu. Emocionalni problemi? Stavi i to na moju listu. Želim da ti pomognem. Sve što treba da uradiš je da tražiš pomoć.

4. Uzdaj se mene

Ne govori ujutru kad se probudiš: „Pa, danas se osećam mnogo jače, mislim da mogu da preuzmem stvari u svoje ruke odavde.“ Zašto misliš da se sada osećaš jače? To je jednostavno. Dao si mi svoje breme i svoj teret o kojem se Ja sada staram. Takođe sam obnovio tvoju snagu i dao ti mir. Zar ne znaš da ako ti dam ove probleme nazad, opet ćeš biti tamo gde si počeo? Ostavi ih meni i zaboravi na njih. Pusti me da radim svoj posao.

5. Pričaj sa mnom

Želim da zaboraviš mnoge stvari. Zaboravi ono što te dovodi do ludila. Zaboravi na brige, jer znaš da Ja sve kontrolišem. Ali ima jedna stvar koju želim da nikad ne zaboraviš. Ne zaboravi da razgovaraš sa mnom – ČESTO! Volim te. Želim da čujem tvoj glas. Želim da me uključiš u dešavanja u tvom životu. Želim da mi pričaš o svojim prijateljima i porodici. Molitva je jednostavno razgovor između mene i tebe. Želim da budem tvoj najdraži prijatelj.

6. Imaj vere

Vidim dosta stvari koje ti ne možeš videti. Imaj poverenja u mene da znam šta radim. Veruj mi, ne želiš da vidiš kroz moje oči. Ja ću nastaviti da brinem za tebe, paziću na tebe, i odgovaraću tvojim potrebama. Treba samo da mi veruješ. Iako imam mnogo veći zadatak nego ti, izgleda kao da imate isto toliko problema samo što obavljate svoju jednostavnu ulogu. Koliko teško može poverenje biti?

7.  Delite

Bio si učen da deliš kada si imao samo dve godine. Zar si zaboravio? To pravilo još uvek važi. Podeli sa onima koji imaju manje od tebe. Deli radost sa onima kojima je potrebno ohrabrenje. Deli smeh sa onima koji ga nisu videli jako dugo vremena. Podeli svoje suze sa onima koji su u žalosti. Delite svoju veru sa onima koji je nemaju.

8. Budite strpljivi

Tako sam vas stvorio da tokom života možete imati toliko mnogo različitih iskustava. Rastete od deteta do odraslog čoveka, imate decu, menjate posao mnogo puta, steknete mnoge veštine, putujete u mnoga različita mesta, upoznate hiljade ljudi i iskusite mnogo raznih stvari. Kako možete biti tako nestrpljivi? Veruj da Ja utičem da se stvari dese kada se dese, i zato se dese u pravo vreme. Samo zato što sam stvorio čitav univerzum u samo šest dana, svi misle da u životu treba žuriti, žuriti, žuriti…

9. Budite ljubazni

Budi ljubazan prema drugima, jer ja ih volim baš kao što i tebe volim. Oni se ne oblače kao ti, ne govore kao ti i ne žive isto kao ti, ali ja ih ipak sve volim. Pokušajte da budete složni, za mene. Ja sam stvorio svakog od vas drugačije na neki način. Bilo bi previše dosadno ako biste ste svi bili identični. Znajte da ja volim svaku vašu različitost.

10. Voli sebe

Kada te Ja toliko volim, kako da ne voliš samog sebe? Stvoren si od mene da budeš voljen, i da daš ljubav zauzvrat. Ja sam Bog Ljubavi. Voli me. Voli svoje susjede. Ali i samog sebe. Srce me boli kad te vidim kako se ljutiš na samog sebe kada stvari krenu naopako. Vi ste veoma dragoceni. Nikada ne zaboravite to!


Od sveg srca , Ja te volim ,

BOG

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *