• 909
  • 0

Čovek je pronašao čauru od leptira. Jednog dana, mali otvor se pojavio. On je sedeo i strpljivo posmatrao leptira tokom nekoliko sati, dok se leptir borio da progura svoje telo kroz taj mali otvor.

Onda, činilo se da uopšte nema napretka i da leptir više nema snage. Izgledalo je kao da je stigao do svog maksimuma i da nema dalje.

Dakle, čovek je odlučio da pomogne leptiru. Uzeo je makaze, isekao čauru i tako pomogao leptiru da izađe.

Leptir je nakon toga izašao iz čaure sa lakoćom, ali je imao otečeno telo i mala, smežurana krila.

Čovek je nastavio da i dalje posmatra leptira, jer je očekivao da će se, u svakom trenutku, krila povećati i proširiti kako bi mogla da podrže telo u letu. Očekivao je da će se i nerazvijeno, oteklo, telo mladog leptira smanjiti i vratiti u normalu.

Ništa od toga se nije desilo! U stvari, leptir je proveo ostatak svog života puzeći okolo sa natečenim telom i smežuranim krilima. Nikada nije bio u stanju da leti.

Zapravo, čovek, u svojoj dobroti i žurbi, nije razumeo je da je ograničavajuća čaura i borba za izlazak iz nje, potrebna za leptira da se na način na koji je Bog osmislio izbori u prvim trenucima svoje transformacije i podstakne upumpavalje tečnosti u svoja krila, koja će mu omogućiti da nosi svoje telo jednom kada izađe iz čaure.

Ponekad borbe su upravo ono što nama treba u našim životima. Ako bi Bog dozvolio da prođemo kroz naše živote, bez ikakvih prepreka, ne bismo bili dovoljno jaki da se se izborimo sa iskušenjima i neprilikama. Prepreke na koje nailazimo tokom života nas čine jačim, i posle svake pobede postajemo bolji.


„Tražio sam snagu i Bog mi je dao poteškoće da me ojača.
Tražio sam mudrost, i Bog mi je dao probleme da rešim.
Pitao sam za bogatstvo, i Bog mi je dao mozak i misice za rad.
Tražio sam hrabrost, i Bog mi je dao opasnost da prevaziđem.
Pitao sam za ljubav, i Bog mi je dao nesrećne ljude da im pomognem.
Pitao sam za usluge, i Bog mi je dao prilike.
Ja nisam dobio tačno ono što sam tražio, ali sam dobio ono što mi je bilo potrebno!“

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *