• 401
  • 0

Pošto je trebala dugo čekati, odlučila je kupiti knjigu da joj vreme brže prođe. Kupila je knjigu i paketić keksa. Sela je u čekaonicu VIP da je niko ne bi uznemiravao.

Pored nje je bila stolica sa keksima, a sa druge jedan gospodin koji je čitao novine. Kad je ona počela uzimati keks i gospodin je uzeo jedan. Ona se šokirala, ali ništa nije rekla i nastavila je čitati knjigu.

U sebi je pomislila: ma gle ti ovo, da samo imam malo više hrabrosti, udarila bi ga. Svaki put kad je ona uzimala jedan keks, čovek pored nje, ne obazirući se ni na šta, je uzimao isto tako jedan. Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan u paketu i devojka pomisli: Baš me zanima što će sad napraviti! Čovek uze poslednji i podeli ga na dvoje! Ovo je zaista previše, ona se zacrveni od ljutnje, uze svoje stvari, knjigu, torbu i ode prema izlazu iz čekaonice. Kada se osećala malo bolje, nakon što ju je prošla ljutnja, sela je na mesto gde nije bilo nikoga da ne bi opet bilo iznenađenja.

Zatvori knjigu i otvori torbu da je ubaci. U tom trenutku spazi paketić keksa još uvek netaknut. Posrami se i tek tada shvati da su keksi, isti kao njeni, bili od gospodina koji je sedio pored nje, ali koji je bez šokiranja, nervoze ili prepotencije, podelio i svoj poslednji komad sa njom, totalno suprotno od nje, koja je bila ljuta i povređena.

ZAKLJUČAK:

Koliko puta u našem životu ćemo ili smo pojeli tuđi keks, a da to nikad nećemo ili nismo ni saznali? Pre nego što se dođe do brzopletog zaključka i pre nego što se počne misliti loše, GLEDAJ sa pažnjom detalje, vrlo često situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *