• 481
  • 0

Glavna je poluga pokretanja loših reakcija našeg imunološkog sistema ,samog našeg celokupnog životnog bića. Kjučni činilac poboljevanja od degenerativnih modernih bolesti savremenog čoveka, koje imaju više nego epidemijski karakter.

Najednostavnije i slikovito objašnjeno stres je stanje opšte uzbune u vašem organizmu. Svi vitalni organi i delovi organizma su u stanju pripravnosti počevši od centralnog nervnog sistema. Stres je direktni uzrok svih auto-imunih, degenerativnih i oboljenja nervnog tipa. Naše celokupno suštinsko biće uz odsustvo pravog, esencijalnog jedinog pokretača našeg spokoja, zdravlja , same svrhe življenja i sreće – Božijeg ispunjujućeg duha, mira i staloženosti, je pod konstantim napetim stanjem koje mu u osnovi uopšte ne prija.

Našim ćelijama ne prija haotično stanje nemira. U takvom okruženju one ne mogu na adekvatan i primeren način da obavljaju svoje osnovne životne funkcije i zadatke koji nas održavaju zdravim i vitalnim u svakom smislu. Upravo iz tih razloga dolazi do degradiranja samih ćelija našeg imunog sistema odnosno našeg celokupnog životvornog bića kao jedne prefinjene celine. Kada imate poremećaj imuniteta i samih imuno funkcija sled stvari jeste sledeći.

Oboljevanje nervnog sistema ispoljavava se kroz napeto stanje samu nervozu dovodi do raznih oblika neuroza, psihoza itd, što ima direktnu posledicu u padu rada i vitalnosti imunih ćelija, same naše podsvesne želje volje za životom. Naše imune ćelije ne žele više da brane organizam jer su pod konstantnim pritiskom i stresom, ne osećaju se ugodno u tom ambijentu i nije im lepo.

Polako počinju da degradiraju, malo po malo im slabe njihove glavne vitalne funkcije, da bi se na kraju potpuno okrenule protiv sebe samih i počele da rade kontra sebe napadajući nervni sistem.

Sve ovo se pojavljuje kao direktna posledica nerazumevanja same suštine življenja i života kao takvog uopšte. Nerazumevanje za šta smo mi u stvari namenjeni i satkani, da učestvujemo u sreći i blagostanju, spokoju i radosti kroz večnost u ljubavi sa našim premilim Tvorcem .

Pod uticajem žestoke medijske propagande “savremenog “sveta i plasiranja raznih netačnih tvrdnji i informacija, mi jednostavno nismo u stanju da na pravilan način odredimo svoje životne prioritete. Šta je suština života i sreće? Šta je bitno,a šta ne? Šta je prolazno i totalno nebitno za nas istinski osećaj ispunjenosti ,same svrhe življenja i postojanja?

Iz prostog razloga što smo od samog početka zavedeni i skrajnuti na totalno pogrešan beživotan i isprazan način razmišljanja , shvatanja sveta oko nas. Na pogrešan doživljaj svega stvorenog i nastalog.

Jer su nas naučili drugačije. Naučili su nas da se nerviramo zarad ništavnih i životno beznačajnih svakidašnjih stvari. Da su one najbitnije i suština svega. Konstantno se nerviramo zarad materijalnih i problema egzistencijalne prirode, prouzrokovanih modernim načinom shvatanja i samog načina života. Da smo zavisni od moralno degradiranog sistema vrednosti koji vlada svetom , držeći nas u šaci i primoravajući nas da slepo poštujemo pravila igre koje nameće “veliki gazda”. Ovde je suština u odsustvu životne mudrosti.

Jer mudrost se ne stvara ona se rađa. Životna mudrost je samo piomanje Tvorca kao takvog i ono što nam on poručuje, kako deluje ljubavlju, toplinom i samilošću. Sve nam je objašnjeno i predočeno, samo što mi to ne doživljavamo na pravi način i u pravom svetlu….

Danas je neizmerno teško i komplikovano doći do najznačajnijih životno važnih TAČNIH INFORMACIJA. Preplavljeni smo sa raznim pomodnim načinima razmišljanja i shvatanja suštine ,raznim totalno pogrešnim zdravstvenim savetima koji nemaju nikakvo utemeljenje, raznim pausalnim izjavama koje nam mogu doneti mnogo više štete nego koristi. Ne gledamo u sam izvor života u jednu jedinu autentičnu sačuvanu pisanu Božiju reč gde nam je na vrlo jednostavan i prijemčiv način sve potanko objašnjeno.

Totalno smo zaboravili na priručnik za zdrav način života, spokoja, životne sreće i blagostanja. Totalno smo zaboravili da izvor životnog smisla i svrhe potražimo tamo gde on zaista i jeste, odakle svetli i zrači.

Zaboravili smo na Sveto Pismo. Tu nam je sve objašnjeno kako da živimo, radimo, kako da se ponašamo, čemu da stremimo da bismo ostali srećni i zdravi. Kako da na pravilan način (jedini mogući) sagledavamo prepreke i probleme sa kojima se susrećemo, da nam u pravom svetlu budu predočeni i objašnjeni. Pogledajte samo malo u naslov te knjige životne mudrosti, pa se malo zamislite. Sveto Pismo. Pismo koje je upućeno ljudskom rodu koje treba da im bude sveto, nešto najvažnije, najsvetije, suština osnova i oslonac u svemu. Uputstvo kako da ostanemo srećni, zdravi i zadovoljni, uputstvo za srećan život …

Život za koji smo satkani i predviđeni je u prirodnom ambijentu daleko od modernog suštinski pogrešnog načina života, buke, stresa i,degradiranog sistema vrednosti u svakom smislu. U prirodnom ambijentu obrađujući svoje parče zemlje, uz svesrdnu pomoć svojih najbližih, svoje mnogočlane porodice. Suština i svrha postojanja nas ljudi jeste da stvaramo dobre ljude. Najveća sreća i najveći prijatelji su vaša deca. 

Stvarati dobre ljude jeste nešto najuzvišenije i najsvetije moguće u ovom univerzumu. To je direktno delovanje Božijeg duha oplemenjujići i nadahnjujući vas da stremite ka jednom jedinom suštinskom izvoru pobede ,pobede dobra i života nad zlim i lošim.

Praktikovanjem ovakvog stila života u prirodnom ambijentu daleko od pogrešnog sistema vrednosti, manipulacija i raznih vidova primoravanja, potpuno slobodni i nezavisni od sistema, zatrovane hrane i svega ostalog , konzumiranjem zdrave prvostepene biljne hrane (najzdravije presne) ćete dostići duhovni mir sreću i blagostanje.

Čoveku je za istinsku sreću potrebno vrlo malo. Suština je u malim oplemenjujućim stvarima prepunim duhovne životne punoće i smisla. Bez mira nema zdravlja. Osvešćivanje po ovom pitanju, dostizanje spokoja i blagostanja je od suštinske važnosti za vaše zdravlje, za samu pravilnu svrhu vašeg postojanja. Stres je glavni uzročnik svih naših problema. Morate da pogledate u koren tih problema a to je pogrešan način života. Nemojte da dozvolite stresu da je u stanju da egzistira u vašem duhovnom biću ,jednostavno ga eliminišite tako što ćete da stremite pravim istinskim životnom vrednostima.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *