• 686
  • 0

Naravno sustina jeste u prelasku na potpuno biljni rezim ishrane, najzdravije jeste skroz presna ishrana. Ovakvom ishranom cemo se ophoditi prema nasem telu na njemu primeren i adekvatan nacin. Ovo jeste hrana koja je prepuna zivota i energije, hrana koja najvise prija ljudskom telu. Medjutim ipak postoje odredjene vrste bilja koje prednjace u obezbedjivanju svezeh daha. Da vidimo koje su to.

JABUKE

Jabuke „četkaju“ bakterije sa zuba te pomažu da se uklone komadići hrane koji se mogu naći između zuba (oni izazivaju loš zadah). Najbolji način konzumiranja: narezani komadići jabuke.

LISCE MENTE

Baš kao i jabuke, žvakanje lišća mente će vašim ustima doneti trenutno osveženje. Od lišća mente vaš dah će biti svež i čist. Najbolji način konzumiranja: ukrasite sve što jedete sa puno listova mente.

LISCE BOSILjKA

Nakon lišća mente, listovi bosiljka su sledeća najbolja opcija za svež dah. Žvakanje listova bosiljka na redovnoj bazi pomoći će vam da se oslobodite lošeg zadaha. Najbolji način konzumiranja: direktno.

CITRUSI

Citrusi, kao što su narandže i limun, imaju kiseli efekat koji pomaže da se skinu mrlje sa zuba. Oni, takođe, „spiraju“ bakterije koje uzrokuju loš zadah. Najbolji način konzumiranja: sveže ceđeni sok od narandže ili limuna.

CIMET

Cimet je veoma efikasan začin koji pomaže da se rešite lošeg zadaha. Žvakanje komadića cimeta na dnevnoj bazi će vam pomoći da to ostvarite. Ako ne želite konzumirati cimet direktno, možete njime ispirati grlo: pomešajte ga s vodom. Najbolji način konzumiranja: pomešajte cimet sa čašom vode i kašičicom meda.

MRKVA

Nedostatak pljuvačke uzrokuje nakupljanje plaka u ustima koji uzrokuje loš zadah. Hrskava mrkva vam može pomoći da „proizvedete“ pljuvačku i rešite se plaka. Najbolji način konzumiranja: salata od narezane mrkve.

BOBIČASTO VOĆE

Bobičasto voće, kao što su kupina, brusnica, jagoda, borovnica i malina nisu samo ukusni plodovi – ono je bogato vitaminom C koji pomaže u borbi protiv bakterija koje uzrokuju loš zadah. Najbolji način konzumiranja: dodajte sočno bobičasto voće u voćne salate.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *