• 511
  • 0

Maska za masnu kožu lica

 

Maska od zelene gline najčešće se upotrebljava za tretiranje masne kože lica.

Priprema:

U malo vode dobro umutiti jednu kašičicu meda, jednu kašičicu maslinovog ulja i nekoliko kapi limuna. Ovom mešavinom preliti dve velike kašike praha gline. Ne mešati već ostaviti da se samo sjedini, što će se dogoditi nakon sat-dva, kada glina sama upije svu vlagu. Tada, najbolje drvenom kašikom naneti masku na lice i držati 15-tak minuta, zatim lice isperite mlakom vodom.

 

Maska za lice protiv bora

 

Ova veoma jednostavna prirodna maska za lice vratiće koži vlagu, sadrži vitamine B, E i C tako da sprečava nastanak bora i prevremeno starenje kože lica.

Priprema:

Krompir oljuštiti i narendati pa bez ikakvih dodataka staviti ga na lice. Ovu masku držati 20 minuta a nakon toga isprati vodom.

 

Maska za sužavanje proširenih pora

 

Nakon čišćenja proširenih pora, nanesite na lice masku od žumanca koja će suziti pore i time usporiti ponovno prikupljanje prljavštine i masnoće u njima.

Priprema:

Dobro umutite jedno žumance pa uz pomoć malo vate nanesite ga na lice. Izbegnite predeo oko očiju. Masku držite 30-tak minuta a za to vreme nemojte praviti nikakve pokrete i grimase na licu, pustite da se žumance osuši i zategne vam lice, tako da ćete odmah i osetiti efekat ove maske. Isperite mlakom vodom.

 

Maska za zatezanje lica

 

Ova isto tako jednostavna prirodna maska od kvasca i mleka priprema se veoma lako a već odavno je popularno prirodno sredstvo za zatezanje lica. Kožu će obogatiti B vitaminima.

Priprema:

Jednu kockicu svežeg kvasca umutiti sa vrlo malo mleka (tek toliko da smesa može lepo da se nanese na lice). Držati 15-20 minuta pa isprati mlakom vodom.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *