• 490
  • 0

U borbi s dosadnim ‘društvom’ pomažu prirodna i jeftina sredstva čiji će miris i sastav poterati i sprečiti dolazak kolona.

Temeljno počistite sve prostorije u kući

Prvi korak u borbi sa sitnim nametnicima je temeljno čišćenje svih površina na kojima se ‘društvo’ okuplja. Najbolje je to učiniti sa uobičajenim sredstvom za čišćenje i vodom. Ne zaboravite na police i ćoškove u smočnici na kojima su ostaci hrane mamac za mrave.

Belo sirće

Najpoznatije prirodno sredstvo za isterivanje mrava je belo sirće, koristite ga pomoću raspršivača na način da u bocu s raspršivačem sipete jednaku količinu sirćeta i vode. Poprskajte mesta na kojima ste primetili mrave koji ne podnose  ovaj miris .

Radne površine prebrišite sa krpom namočenom u ovoj  mešavini te pustite da se izvetri, sirće je bezopasno što uveliko olakšava zaštitu površina na kojima obično ostavljamo hranu.

Cimet u prahu

Staze po kojima se mravi kreću pospite obilno cimetom, kroz par sati kolone bi trebale napustiti kuću. Naime mravi ne podnose intenzivan miris cimeta.

Kuhinjska so

Par kašika kuhinjske soli pomešajte sa kipućom vodom i kada se ohladi sipajte u raspršivač. Mesta okupljanja mravi, posebno ulazna vrata i prozore poprskajte i ostavite da se osuše, slana površina  će sprečiti mrave od ulaska u kuću.

Kreda

Komadiće krede usitnite i posipajte po pukotinama uz ivice zida – omiljenim skrovištima mrava.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *