• 722
  • 0

Svi mi volimo toplo letnje vreme sa dosta sunčeve svetlosti. Kako su dani topliji i duži, možemo zapaziti da ima sve više insekata. Komarci mogu zaraziti milione ljudi svake godine. Iako su komarci izuzetno mali insekti, mogu biti veoma opasni. Ujedi ovih buba može rezultirati u mnogim teškim bolestima.
 

Možete lako smanjiti broj komaraca  u vašoj kući zamkom od plastične boce koja će privući i ubiti komarce. Tečnost koju stavite u svakoj zamci će trajati oko dve nedelje, a zatim se može lako zameniti. Za veću efikasnost, postavite više zamki oko vaše kuće ili imovine. 
 

Uradi sam zamka za komarce koja stvarno funkcioniše:
 

Potrebni predmeti:

-1 Čaša vode

-1/4 Šolje smeđeg šećera

-1 Gram kvasca

-1 2-litarska boca

 

Postupak:

 

1. Isecite plastičnu bocu na pola.

2. Pomešajte smeđi šećer sa toplom vodom. Ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi, sipati u donji deo boce.

3. Dodajte kvasac i nemešajte. To stvara ugljen-dioksid, koji privlači komarce.

4. Gornji deo boce koji ste odsekli, postavite naopako u prvi deo boce kao levak, zalepite ih zajedno po želji.

5. Zamotajte bocu sa nečim crnim, ostavljajući vrh otkriven, ostavite zamku napolju u oblasti daleko od mesta gde imate običaj da sedite.

 * Menjajte tečnost svake 2 nedelje.
 

 zamka_za_komarce_jun2016.jpg

 

Kako funkcioniše ova zamka?
 

Komarcima se povećava broj ako imaju dobre uslove za razmnožavanje, kao što su stajaće vode. Takođe je tačno da samo ženka komarca ujeda ljude. Ženki komarca je potrebna krv da bi pokrenula svoj proces polaganja jaja i stoga, ona instinktivno napada i sisa krv.
 

Komarce veoma privlači ugljen-dioksid(CO2). Komarci prate isparenja CO2, znajući da je svež obrok tople krvi je na drugom kraju. Ključ za ovaj metod je mešavina šećera, vode i kvasca. Kada  pomešate ova tri sastojka zajedno, kvasac proizvodi CO2. Kada komarac uđe u zamku u potrazi za ukusnim obrokom, pokušaće da leti na gore. Pošto mu je put blokiran, na kraju pada na dno zamke od izmorenosti i umire. Još jedna stvar koja privlači komarce je crna boja.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *