• 664
  • 0

– 300ml vode;

– 2 kašike ovsenih pahuljica;

– 2 kašičice pčelinjeg voska;

– 6 kašičica emulzivnog voska;

– 40ml bademovog ulja;

– 2 kašičice meda;

– 2 kašičice vitamina C u prahu;

– 6-12 kapi etarskog ulja kamilice ( opciono ).

1. U šerpi zagrejati vodu do tačke kljucanja, a zatim dodati pahuljice. Kuvati otkriveno 10 minuta. Procediti pahuljice, zadržavajuci tecnost u mernom bokalu 200ml. stavi u šerpu i zadržati toplo.

2. Istopi pčelinji vosak i emulzivan vosak zajedno. Nakon toga veoma polako dodavati, malo po malo, u drugu šerpu sa bademovim uljem koje je zagrejano, dodati vosak dok ne postane potpuno homogeno. Skinuti sa ringle i odmah umutiti malo tople tecnosti od ovsenih pahuljica u smešu od voska i ulja. Održavajte ovsenu tečnost vrućom i dodajte postepeno , malo po malo uz konstantno mešanje, vodeci racuna da je dobro izmešana, dok ne potrošite svih 200ml.

3. Dodati meda i vitamina C u prahu i, po želji, dodajte nekoliko kapi etericnog ulja kamilice, ona deluje kao konzervans, deluje antiinflamatorno i dodaje lep miris.
(Ne brinite ako nemate kamilicu – možete koristiti bilo etericno ulje vam oko imate)
Sipajte kremu u kutijice za kremu i sačekajte da se ohladi.

UPOTREBA :

Posle kupanja, obrisati kožu da bude suva, nežno, zatim primenite kremu po potrebi. Na teškim oblastima suve kože, kao što su kolena, laktovi i noge, koristite dva puta dnevno, pogotovo pred spavanje.

ČUVANJE :

Može držati u frižideru do 1 mesec .

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *