• 562
  • 0

Njima možete uspešno da otklonite bol, bez upotrebe neželjenih efekata koja nude rešenja farmaceutske industrije. Evo nekih jednostavnih kućnih lekova protiv glavobolje koji pomažu, a nemogu da naškode.

Prvo i najlakše rešenje je da povećate unos vode. Ako retko pijete tokom dana, velika je verovatnoća da imate problema s glavoboljom. Glavobolja može da bude prouzrokovana suženjem krvnih sudova koje ometa pravilnu cirkulaciju krvi, što je izazvano nedovoljnom hidriranošću organizma. Unos vode, najmanje 2 litra dnevno, značano hidrira organizam i poboljšava cirkulaciju krvi.

Ulje od nane, takođe, može da pomogne kod ublažavanja glavobolje. Isti efekat se može postići i korišćenjem lavandinog ulja. Ovo je kombinacija umirujućih, prirodnih mirisa koji mogu da vas opuste i da pomognu da bol prestane. Da biste postigli brže rezultate, možete da trljate i nežno masirate područja koja okružuju bolno mesto. Masaža će takođe obezbediti bolju cirkulaciju krvi kao i tuširanje toplo-hladnom vodom naizmenično više puta.

Jedenje jabuka ujutru duže od nedelju dana može da donese pozitivne rezultate, naročito ako se kombinuje sa povećanim dnevnim unosom vode. Ako je vaša glavobolja prouzrokovana stanjem sinusa, može pomoći inhalacija đumbirom: skuvate malo đumbira i nakon toga udišete isparenja. Ne smemo zaboraviti da otklonimo i sam uzrok glavobolje, stres, rafinisane proizvode, kafa, duvan, alhohol…

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *