• 660
  • 0

ŠTA MORATE ODMAH UČINITI AKO IMATE SRČANI NAPAD

 
Pošto je većina ljudi samo kada imaju srčani napad, evo saveta koji može spasiti nečiji život. Čak i ako je neki prijatelj pored njih, on možda neće moći ništa da uradi sem da pozove hitnu pomoć.
 
Ako ste sami i imate srčani napad, a nema nikog da vam pomogne, počećete polako da padate u nesvest, jer vaše srce sve slabije radi. Imate samo oko 10 sekundi pre nego što počnete da gubite svest. Međutim, sebi možete pomoći tako što ćete neprestano i veoma energično kašljati. Evo kako to da uradite:
 
– Duboko udahnite svaki put pre nego što se zakašljete.
 
– Kašalj mora da bude dubok i da traje duže vreme, kao kada hoćete da izbacite šlajm iz pluća.
 
– Udisaj i kašalj moraju da se ponavljaju na svake dve sekunde, bez pauza, sve dok ne dođe pomoć ili dok se srčani ritam ne vrati u normalu.
 
Ovim dubokim udisajima kiseonik se doprema do pluća, a kašljanje steže srce, održava cirkulaciju krvi i vraća srčani ritam na normalu. Ovako će osobe koje dožive srčani napad imati više šansi da prežive put do bolnice. Prenesite ovo što većem broju ljudi, jer tako možete spasiti mnogo života.
 
– Evo još jednog saveta za spasavanje života: ako mislite da ćete imati srčani napad, uzmite arniku da imate kod sebe. Smatra se lekom koji momentalno deluju na srce.
 
– Veoma korisno je i ovo: ako osetite da se sprema srčani napad, uzmite pola kašičice ljute paprike sa malo vode i progutajte. Odlične su paprike habanero i neke jače kao na primer moruga ili škorpion. Samo stavljanje malo ljute paprike u usta, sa ili bez vode, pomoći će. Time se ojačava i ubrzava rad srca. Predlažemo da probate i dr Šulcovu tinkturu za cirkulaciju.
 
Sve su ovo veoma opasna stanja na koja treba odmah reagovati. Odmah zovite lekara i počnite sa predloženim metodama.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *